En de sheriff zit er nog in

In this photo provided by Steve Newton of Wake County Emergency Management via the News and Observer, Charles Weatherly, past president of the N.C. Beekeeper's Association collects bees while Wake County Deputy Brandon Jenkins sits inside the police cruiser in Wake County, N.C. Weatherly lives near where the incident happened on the Smithfield Road exit on U.S. 64. (AP Photo/Steve Newton of Wake County Emergency Management via the News and Observer) AP

Stel je eens voor dat er vijftigduizend bijen over je auto kruipen. En jij zit nog binnen. Het gebeurde sheriff Brandon Jenkins afgelopen dinsdag. Nadat hij bericht kreeg dat er aan de route 64 in Noord-Carolina iemand werd aangevallen door bijen. Hij trof een kapotte vrachtwagen aan met daarachter een aanhanger waar zestig kisten met bijen in zaten. Eén ervan zonder deksel, die lag enkele meters ervoor in de berm.

De bijen vlogen vervolgens niet achter de vrachtwagen aan toen die werd weggesleept, maar ze besloten op de witte politieauto af te gaan.

En daar bleven ze drie uur zitten. Uiteindelijk hebben de experts de bijen bespoten met suikerwater. Zo konden ze niet meer goed vliegen en van de auto afgeveegd en meegenomen worden.