De Bakker niet langs Roddick

Thiemo de Bakker is in de tweede ronde van het tennistoernooi van Cincinnati uitgeschakeld. De Nederlander ging gisteren in twee sets onderuit tegen de als negende geplaatste Amerikaan Andy Roddick: 6-7 en 4-6.

Het was voor De Bakker, vijftigste op de wereldranglijst, de derde keer dit jaar dat hij tegen Roddick speelde en verloor. Eerder gebeurde dat bij de Australian Open en Indian Wells.

De eerste set verliep zonder servicebreak. In de tiebreak ging het tot 4-4 gelijk op, waarna de 27-jarige Roddick afstand nam. In de tweede set was één break voor de voormalig winnaar van de US Open (2003) voldoende. „Ik voel me nu veel beter dan de laatste maanden”, zei Roddick, die een tijd lang worstelde met zijn vorm en fitheid.

De Bakker deed voor de derde keer deze maand mee aan een sterk bezet ATP-toernooi. Steeds was de tweede ronde zijn eindstation. Begin augustus verloor de Nederlander in Washington van John Isner. In de Canadese stad Toronto moest de Nederlander een week later in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in de Fransman Gaël Monfils.

Thomas Schoorel heeft gisteren de kwartfinales bereikt van het challengertoernooi in het Spaanse San Sebastian. De 21-jarige Amsterdammer rekende in de tweede ronde in drie sets af met de Fransman Jonathan Dasnières de Veigy: 7-5, 3-6 en 6-2. Schoorel speelt in de kwartfinales tegen de als zevende geplaatste Spanjaard Albert Ramos-Vinolas. Jesse Huta Galung treft in San Sebastian de als achtste geplaatste Duitser Denis Gremelmayr voor een plaats bij de laatste acht.

Justine Henin speelkt dit jaar niet meer. Dat heeft de Belgische gisteren bekendgemaakt. Ze wil de komende maanden benutten om te herstellen van haar blessure aan de elleboog. De voormalig nummer één raakte geblesseerd op Wimbledon in de partij tegen landgenote Kim Clijsters. (ANP)