Bond vergeet Jie en Pang

Yao Jie en Eric Pang kunnen in september niet meedoen aan de China Masters. De badmintonbond heeft het Nederlandse duo vergeten in te schrijven voor het toernooi in de Super Series.

De spelers maken geen deel meer uit van de nationale selectie omdat ze met een ander merk racket spelen dan die van de sponsor van de bond. Hierover loopt nog een bodemprocedure. Ze betalen nu zelf de kosten voor de internationale toernooien en hadden hun ticket naar China dus al geboekt. De bond moet ze wel inschrijven. Dat kunnen ze niet zelf.

Yao Jie en Pang voelen zich gedupeerd door de bond omdat ze in China belangrijke punten hadden kunnen verdienen en het toernooi een prijzenpot heeft van 177.000 euro. „Het is heel wrang. Eerst word ik vanwege mijn andere racket uit de nationale selectie gehouden en regel ik alles rondom de toernooien zelf. Het enige wat de bond moet doen gaat vervolgens mis”, aldus Yao Jie.

„Jaarlijks verzorgt Badminton Nederland honderden inschrijvingen voor toernooien. Helaas gaat er heel af en toe wel eens wat mis. We hebben inmiddels excuus aangeboden aan Yao Jie en Eric Pang”, reageert technisch directeur Martijn van Dooremalen.

De speelster en haar partner Pang doen vanaf volgende week wel mee aan de wereldkampioenschappen in Parijs. (ANP)