4 redenen om tv te kijken

1 feelgood

Jerry Maguire

RTL 8, 20.30-23.10u.

Vehikel voor Tom Cruise is een grondige feelgood movie over de ondergang en wedergeboorte van een moreel ontwaakte sportmakelaar. Lijkt een promotiefilm voor een eerlijk leven. Vijf Oscarnominaties waarvan die voor Cuba Gooding Jr. werd verzilverd. (Cameron Crowe, 1996).

2 cruiseschip

Speed 2: Cruise Control

RTL 5, 20.30 - 22.45u.

Willem Dafoe verving Dennis Hopper als maniak en Jason Patric nam de plaats in van Keanu Reeves voor vervolg op De Bonts succesrijke regiedebuut. Voorspelbare actie rond op hol geslagen cruiseschip trakteert op Sandra Bullock, maar ontbeert de vaart en schwung van het origineel. (Jan de Bont, 1997).

3 kinderkomedie

Uptown Girls

Net 5, 20.30-22.35u.

Kinderkomedie afficheert zichzelf als modern sprookje over de avonturen van ‘prinses’ Molly Gunn (Brittany Murphy), die uit haar kasteel – een luxe etage in New York – wordt gegooid en echt moet gaan werken voor haar geld. Ze wordt de oppas van Ray, een achtjarig, vroegwijs meisje. (Boaz Yakin, 2003).

4 kebab

Keuringsdienst van Waarde

Ned. 3, 20.30-20.55u.

Een herhaling van de Keuringsdienst van Waarde. De redactie gaat op zoek naar de samenstelling van broodjes lamskebab. Slechts één van de broodjes bleek 100 procent lamsvlees te bevatten, de rest mengsels.