Zon en buien

Ook de komende vijf dagen zijn er droge perioden met zonneschijn. Een geheel droge dag wordt echter nog steeds niet verwacht. Wel gaat de temperatuur enkele graden omhoog.

Een groot hogedrukgebied dat zich uitstrekt vanaf de Azoren via Midden-Europa naar de Balkan probeert invloed uit te oefenen en dit lijkt af en toe te lukken, vooral in het zuiden van het land.

Komende nacht valt er in de kustprovincies af en toe een (onweers)bui. Dieper landinwaarts is het droog met brede opklaringen. De wind uit zuidwestelijke richtingen is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, kracht 5. Het wordt rond 15 graden aan zee tot plaatselijk 10 graden in Limburg.

Morgen schijnt de zon geregeld, maar er vallen ook buien. In de ochtend vallen die vooral in het noorden, ’s middags ook in andere delen van het land. De wind blijft zuidwestelijk en matig tot (vrij) krachtig. Het wordt maximaal 21 graden.

Vrijdag blijft het wisselvallig zomerweer met wolkenvelden en regelmatig regen. In de zuidelijke provincies is het waarschijnlijk droog en vrij zonnig. De temperatuur stijgt naar 22 graden aan zee tot plaatselijk 26 in Limburg.

In het weekend schijnt de zon nu en dan. Daarnaast blijven enkele buien mogelijk en het blijft vrij warm met maximaal 21 tot 26 graden.