Winkelen

Dublin staat misschien niet als modestad bekend, maar er gebeurt steeds meer op modegebied, vertelt Kathy Cherry van de vintagewinkel Dirty Fabulous. „Mensen zijn een stuk avontuurlijker dan vroeger.” „Het leukste is The Powerscourt Centre, een klein centrum waar allerlei boetiekjes en galeries zitten. Je hebt er onder andere The Loft Market, hier verkopen ze in het weekend vintagekleding. Ook heb je er het Design Centre en Bow, daar verkopen ze kleding van Ierse ontwerpers.”

Achter het Centre ligt Castle Market, waar je zeker terecht moet voor de „gave onafhankelijke boetiekjes”. Maar niet alleen de winkels zijn er leuk. George Street Arcade is gevestigd in een oud, Victoriaans gebouw. Binnen vind je een overdekte markt, verschillende hippe barretjes én retrowinkels. De vintagewinkel waar Cherry werkt, focust vooral op de jaren 30 en 40.

Naast de winkels weet ze ook nog een bar waar je „echt heen moet”. De bar heeft geen naam maar wordt voor het gemak de No Name genoemd. Het is dé plek voor modeliefhebbers en heeft een mooie tuin.

Dirty Fabulous, 97 Lower Baggot Street

Powerscourt Townhouse Centre, 59 South William Street

No Name Bar, 3 Fade Street