Voetbaltransfers

Real Madrid heeft de Duitse international Mesut Özil (26) gecontracteerd. Zijn Duitse club Werder Bremen bevestigde de transfer van de aanvallende middenvelder, maar deed geen mededelingen over de hoogte van de vergoedingssom. Volgens de Duitse media gaat het om ongeveer 15 miljoen euro.

Manchester City heeft Craig Bellamy voor een jaar uitgeleend aan Cardiff City, uitkomend in de Championship. De aanvoerder van de nationale ploeg van Wales was vorig jaar nog een van de grote aankopen van Manchester City. Hij werd in januari 2009 voor 16 miljoen euro overgenomen van West Ham United. Bellamy was in zijn jeugd supporter van Cardiff en liet vorige week weten zijn vrouw en kinderen te missen, die in Cardiff wonen.

PSV wil Ola Toivonen niet verkopen, zelfs niet als een Europese topclub zich met een miljoenenbod in Eindhoven meldt. Dat liet technisch manager Marcel Brands weten vanuit Novosibirsk, waar PSV morgen in de Europa League speelt. Brands wees geruchten in Engelse en Zweedse media van de hand dat Liverpool een bod van zo’n 14 miljoen euro zou hebben uitgebracht op Toivonen.

Voormalig bondscoach van Spanje Javier Clemente wordt de nieuwe bondscoach van Kameroen. Dat maakte minister van sport Michel Zoah gisteren bekend. De Spanjaard is de opvolger van de Fransman Paul Le Guen, die opstapte na het voor Kameroen teleurstellend verlopen wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.