Techno is hot

Een paar jaar geleden was de belangrijkste muziekstroom in Dublin electro, vertelt John Paul Mohan, eigenaar van club The Twisted Pepper. Tegenwoordig is het meer techno, naast de vele bands die optreden in pubs. Ook minimal en dubstep floreren in de clubscene, vooral op vrijdagavond. Op zaterdagavond wordt er in de clubs vooral house en techno gedraaid. Het Dublinse uitgaansleven is grofweg te verdelen in vier soorten: de eettentjes, de cocktailbars, de undergroundclubs waar techno gedraaid wordt en de pubs.

The Twisted Pepper waar Mohan werkt is een club waar bands en dj’s optreden. Het is een kleine intieme bar waar vooral twintigers komen. Een ander complex, Pod, is een stuk groter. Het heeft drie ondergrondse kamers waaronder een café met livemuziek. Boven is een nachtclub die te vergelijken is met het Amsterdamse Paradiso, Tripod genaamd. Er traden artiesten op als Bon Iver en Hot Chip. Een andere bar is de Dice Bar, in de ban van de New Yorkse band Fun Lovin’ Criminals. De donkere rood/zwarte club wordt druk bezocht en is een goede plek om te gaan dansen.

POD, Old Harcourt Station, Harcourt Street

The Twisted Pepper, 54 Middle Abbey Road

Dice Bar, 79 Queen Street