Özil van Werder naar Real Madrid

Real Madrid heeft de Duitse international Mesut Özil gecontracteerd. Zijn Duitse club Werder Bremen bevestigde de transfer van de aanvallende middenvelder, maar deed geen mededelingen over de hoogte van de vergoedingssom. Volgens de Duitse media gaat het om ongeveer 15 miljoen euro.

„We respecteren hiermee Mesuts wens nu al de volgende stap in zijn carrière te zetten”, reageerde algemeen directeur Klaus Allofs op het vertrek van de technische spelbepaler, die tot dusver zeventien interlands voor Duitsland heeft afgewerkt. Op het WK in Zuid-Afrika was Özil een van de smaakmakers van het Duitse elftal, dat uiteindelijk derde werd.

De 21-jarige Özil, geboren in Gelsenkirchen en ook oud-speler van Schalke 04, meldt zich zo snel mogelijk bij zijn Spaanse werkgever. Hij trainde gisteren al niet meer mee met Werder, dat zich voorbereidt op de Champions Leaguewedstrijd tegen Sampdoria. Özil is na Sami Khedira de tweede international van het succesvolle WK-team die naar Real Madrid gaat.

„Real behoort tot de beste clubs ter wereld”, was de eerste reactie van Özil, verheugd over de voorspoedige afronding van de transfer. Bang dat hij niet zal slagen in de Primera Division is hij niet. „Er lopen veel wereldsterren rond. Ik verheug me daar op. Ik hoef geen angst te hebben, want ik weet welke potentie ik heb.”

Real speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen Standard Luik (1-1). Rafael van der Vaart opende de score al na 11 minuten. Hij knalde een vrije trap via de paal achter doelman Kristof van Hout. Een kwartier voor tijd kwamen de Belgen op gelijke hoogte. Uitblinker Van der Vaart, wellicht extra gemotiveerd door de aangekondigde komst van Özil, deed ruim een uur mee en stond zijn plek toen af aan Pedro Leon. (ANP)