op nrcnext.nl

None

Lelijk? Vertragen maar

Geen fan van de zoete liefdesliedjes van de zestienjarige Justin Bieber? Probeer de aangepaste versie van ‘U Smile’ dan eens te luisteren. Nick Pittsinger vertraagde het popliedje tot 10 procent van de snelheid en ineens klinkt het als een etherisch muziekstuk à la Jonsi.

Lelijkste-gebouwverkiezing

In Nederland doen we dat niet zo vaak: het lelijkste gebouw kiezen. Het Kurhausplein won ooit de prijs van lelijkste plek, en Almere. Maar de Britten hebben sinds 2006 elk jaar de Carbuncle Cup, naar de speech van prins Charles uit 1984. De Prince of Wales stelde onder het motto ‘there is nothing more dreadful than imagination without taste’ zo’n beetje dat moderne architectuur grotere verwoestingen in Londen heeft aangericht dan de Luftwaffe in 1940-1941. De shortlist van 2010 staat online. Welke zouden op onze shortlist staan?

Arjanna aanbidt Ishiguro

Na jarenlang dromen was ze zover: Arjanna bracht een bezoek aan Japan, een nerdwalhalla vol cosplay meisjes, high techtoiletten en speelhallen waar je binnen vijf seconden evenveel gehoorschade oploopt als in je gehele puberteit. De apotheose van haar nerdtripje was een bezoekje aan robotprofessor Hiroshi Ishiguro en zijn ingenieuze robotkloon.