loopbaan kort

Minister: eerst feiten over ‘wangedrag’ op opleidingen Defensie

DEN HAAG. Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) wil eerst weten wat de feiten zijn over vermeend wangedrag op militaire opleidingen, zodat hij „een gevoel kan krijgen van de schade en de ernst”. Dat heeft hij gisteren gezegd. Afgelopen weekend bracht de militaire vakbond ACOM naar buiten dat op de Nederlandse Defensie Academie, waar het KIM onder valt, sprake is van geweld, racisme, seksuele intimidatie en aanranding. Voorzitter Jan Kleian van de ACOM baseerde zich op eigen dossiers en kreeg daarna nieuwe reacties. Van Middelkoop wil daar serieus naar kijken, maar wees er tegelijk op dat er soms ontzettend veel geruchten en halve feiten zijn. Van Middelkoop erkende dat er een intern rapport klaar is over de omgangsvormen op alle opleidingsinstituten binnen Defensie. (ANP)

Donner wil stimulans voor gehandicapten

DEN HAAG. Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) trekt een half miljoen uit om bedrijven te stimuleren meer mensen met een handicap aan te nemen. Dat heeft de demissionaire bewindsman bekendgemaakt op een bijeenkomst met bedrijven die werkplekken hebben voor jonggehandicapten en mensen in de sociale werkvoorziening. De subsidie gaat naar MVO Nederland, een kennis- en netwerkorganisatie die maatschappelijk verantwoord ondernemen bij het bedrijfsleven stimuleert. (ANP)

Ontbreken postzegel: student afgewezen

HENGELO. De 17-jarige Niels Grote Beverborg uit Hengelo eist in een kort geding alsnog te worden toegelaten tot de medicijnenstudie aan de Universiteit Groningen. De student vergat bij de definitieve aanmelding op de retourenvelop een postzegel te plakken. Om die reden werd de inschrijving door de Dienst Uitvoering Onderwijs geweigerd. „Natuurlijk zit ik fout, maar dit is buitenproportioneel en bureaucratisch”, aldus Grote Beverborg. Hij slaagde cum laude met een 8 gemiddeld voor zijn vwo-examen en had daarmee automatisch toegang tot de nieuwe studie. Een postzegel lijkt nu spelbreker te worden. Het kort geding dient morgen . Als Niels afgewezen blijft wil hij een jaar bewegingswetenschappen studeren en zich vervolgens opnieuw aanmelden. (ANP)