Kort nieuws voorpagina

Rechter vernietigt besluit opening van de kabelmarkt

Den Haag, 18 aug. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft de besluiten van Opta, de toezichthouder in de telecomsector, om de Nederlandse kabelmarkt te openen vernietigd. De uitspraak komt op een moment dat Tele2 begonnen was de Nederlandse markt open te breken. De twee grootste kabelbedrijven van Nederland, UPC en Ziggo, zouden concurrentie krijgen van deze onderneming, die lage tarieven in het vooruitzicht stelde.

Prins Carlos Hugo (80) overleden

Rotterdam, 18 aug. Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme, voormalig echtgenoot van prinses Irene, is vanmorgen op 80-jarige leeftijd in Barcelona overleden. Hij leed aan prostaatkanker. Zijn lichaam wordt overgebracht naar paleis Noordeinde, waarna de prins wordt bijgezet in het familiegraf in Italië. Pagina 3

Gesprek met leden CDA over formatie

Den Haag, 18 aug. Ruim tweehonderd CDA-leden, actief in de lokale politiek, spreken vandaag en maandag met partijvoorzitter Henk Bleker over de formatie. Binnen het CDA bestaat veel onvrede over de poging van partij om met gedoogsteun van de PVV te gaan regeren. Pagina 3

Corruptie Illinois deels bewezen

Chicago, 18 aug. De oud-gouverneur van de Amerikaanse staat Illinois, Rod Blagojevich, is gisteren schuldig bevonden aan slechts 1 van de 24 aanklachten in de corruptiezaak tegen hem. De oud-gouverneur zou onder meer hebben geprobeerd de vacante senaatszetel van Obama in Illinois te verkopen. Pagina 4

Roemenië wijst diplomaat uit

Boekarest, 18 aug. Roemenië heeft gisteren een Russische diplomaat tot persona non grata verklaard, in reactie op de aanhouding en uitzetting van een Roemeense diplomaat door Rusland wegens spionage. Pagina 4

Piraterij Somaliërs in VS niet vervolgd

Rotterdam, 18 aug. Een federale rechter in Virginia heeft gisteren bepaald dat zes Somaliërs niet vervolgd mogen worden wegens piraterij. Pagina 4

Oud-president Cossiga overleden

Rome, 18 aug. De Italiaanse oud-president en oud-premier Francesco Cossiga is gisteren op 82-jarige leeftijd overleden. Cossiga was een invloedrijke figuur binnen de christen-democratische partij. Hij was ook minister van Binnenlandse Zaken. Pagina 4