Kort nieuws Sport

Tottenham verliest in Bern, Zenit wint

Bern, 18 aug. De Zwitserse club Young Boys Bern zorgde gisteren in de laatste voorronde van de Champions League voor een verrassing door Tottenham Hotspur met 3-2 te verslaan. De ploeg stond op eigen veld na een half uur op 3-0. Vlak voor rust deed Tottenham iets terug. Zeven minuten voor tijd bepaalde Roman Pavljoetsjenko de eindstand op 3-2. Zenit Sint-Petersburg won in Rusland van Auxerre met 1-0. Ook de Slowaakse kampioen Zilina behaalde met de 2-0 winst in de uitwedstrijd tegen Sparta Praag een fraai resultaat. Het duel tussen Rosenborg en FC Kopenhagen eindigde in 2-1. (ANP)

Basketballers net langs Oostenrijk

ALMERE, 18 aug. De Nederlandse basketballers hebben gisteren ook de tweede groepswedstrijd in de Europese B-divisie gewonnen. De ploeg van bondscoach Gadi Kedar knokte zich met 63-60 langs Oostenrijk, dat halverwege nog een voorsprong van dertien punten had. Rogier Jansen zorgde elf seconden voor tijd met een driepunter voor de beslissing. Zondag staat de confrontatie met Estland op het programma. De winnaars van de poule en de beste nummer twee spelen om twee plaatsen in de A-divisie. (ANP)

Tuft wint proloog

STEENWIJK, 18 aug. De Canadese wielrenner Svein Tuft heeft gisteren de proloog van de Eneco Tour gewonnen. Tuft was in de individuele tijdrit over ruim 5 kilometer de Nederlanders Jos van Emden en Lars Boom te snel af. De 33-jarige Canadees van Garmin liet Van Emden vijf seconden achter zich. Boom gaf net als zijn ploeggenoot Maarten Tjallingii nog een seconde meer toe. (ANP)