Komkommernieuws

Ouderen kunnen mantelzorg krijgen voor hun kat

DEN HELDER. Ouderen in Den Helder met een kat kunnen binnenkort mantelzorg voor hun huisdier aanvragen. Stichting de Kattenboet in Den Helder begint daartoe met de plaatselijke Vrijwilligerscentrale een speciaal project, zo meldde de gemeente Den Helder gisteren. Het initiatief moet voorkomen dat ouderen hun kat moeten wegdoen, als ze er niet meer goed voor kunnen zorgen. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de kattenbak en het borstelen. Ook kunnen ze met de kat naar de dierenarts of voor het dier zorgen, als de eigenaar in het ziekenhuis wordt opgenomen. De gemeente juicht het initiatief toe en ondersteunt de plannen om de zorg ook aan te bieden voor andere huisdieren, zoals honden en vogels. (ANP)

Weer kop van kat in Helmond gevonden

HELMOND. In Helmond hebben voorbijgangers maandag voor de tweede keer binnen korte tijd de kop van een kat gevonden. In beide gevallen is er geen lichaam gevonden. Medewerkers van de Dierenambulance gaan ervan uit dat de dieren zijn onthoofd. De vindplaatsen liggen ver uit elkaar. De eerste vondst op 22 juli was in het oosten van Helmond op de Rijpelberg. De vondst van maandag was aan de Europaweg aan de andere kant van de stad. De vondsten zijn bij de politie gemeld, bevestigde een politiewoordvoerster gisteren. (ANP)

Geen blote torso meer voor president Obama

AMSTERDAM. De Amerikaanse president heeft genoeg van het commentaar op zijn torso, zoals in 2008 het geval was toen hij een duik nam op Hawaï. Tijdens zijn laatste weekendje uit mochten fotografen hem dan ook niet vastleggen met ontbloot bovenlichaam. Obama bracht het weekend met zijn gezin door aan de kust bij Florida. Ook omroep CNN kreeg te horen dat hij niet gefotografeerd wil worden zonder shirt. Het Witte Huis vreesde dat daardoor de aandacht afgeleid zou worden van waar het die dagen om draaide: media-aandacht voor het opruimen van de olievervuiling door BP. Volgens de krant New York Times moesten meereizende fotografen zelfs drie uur lang wachten in het hotel, terwijl Obama en familie baantjes trokken. (De Telegraaf)

Na gemiddeld 104 keer seks zwanger

Londen. Koppels die graag een kind willen, hebben gemiddeld 104 keer seks voordat de zwangerschap een feit is. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Engelse vruchtbaarheidscentrum First Response onder 3.000 vrouwen. Er bleek gemiddeld zes maanden te zitten tussen het moment dat het besluit viel om zwanger te worden en het moment dat dit ook lukte. In die tijd hadden de stellen vier keer seks per week. 10 procent van de vrouwen zou hun partner op zijn werk bellen om snel naar huis te komen als ze ovuleren. (De Telegraaf)

Nachttrein stopt op de verkeerde stations

ZÜRICH. Een nachttrein heeft meer dan 130 passagiers afgezet in het Zwitserse Zürich, in plaats van in de Italiaanse stad Milaan. Nog eens 105 reizigers strandden op een Frans-Italiaans grensstationnetje. Dat berichtte de Zwitserse krant Blick op zijn website. De wagons met de passagiers erin werden in het Franse Lyon aan de verkeerde locomotieven gekoppeld, aldus een woordvoerder van de Zwitserse spoorwegen. De passagiers zijn later alsnog naar hun juiste bestemming gebracht. (AD)