Geheime CIA- tapes gevonden

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft videobanden van verhoren van terreurverdachten in een buitenlandse gevangenis. Dat hebben Amerikaanse functionarissen persbureau AP verteld. Ze willen anoniem blijven. De banden met daarop verhoren in een gevangenis in Marokko kunnen aantonen hoe verschillende overheden de VS ondersteunden in het verhoren van verdachten van terrorisme. Het zouden de enige bestaande opnames zijn van het clandestiene gevangenissensysteem van de CIA in verschillende landen. De banden werden in een doos onder een bureau ontdekt. Op de banden zijn volgens de bronnen verhoren te zien met Ramzi Binalshibh, die bekend heeft bij de aanslagen op 11 september betrokken te zijn. De banden zouden geen harde verhoormethoden tonen, in tegenstelling tot de banden met verhoren van andere terreurverdachten in 2005, die de CIA vernietigde. (AP)