'Agenten strandrellen vervolgen'

De politiemensen die betrokken waren bij de dood van de Rotterdammer Robby van der Leeden tijdens de strandrellen in Hoek van Holland moeten alsnog worden vervolgd. Dat heeft de advocaat van zijn ouders, Max Moszkowicz jr, gisteren gezegd in tv-programma Nova. Volgens Moszkowicz blijkt uit het dossier niet dat de situatie bij de ongeregeldheden tijdens het feest op 22 augustus vorig jaar op het strand zo bedreigend was voor de agenten dat ze wel móésten schieten. De ouders van Van der Leeden hebben aangekondigd naar het Hof te stappen, waar rechters zullen bekijken of de agenten eerder terecht zijn vrijgepleit. De strandtent op het strand waar het fatale feest vorig jaar plaatsvond liet gisteren overigens weten dat het dancefeest komende zondag doorgaat. Het besloten feest wordt gehouden op de dag dat het precies een jaar geleden is dat in Hoek van Holland een dode viel bij de rellen. (NRC)