4 redenen om tv te kijken

1 romantiek

Chocolat

NET5, 20.30-23.05u.

Star en ingeslapen Frans dorpje wordt opgeschrikt door alleenstaande moeder Juliette Binoche in sentimenteel-nostalgische film. Ze opent een chocolaterie, tot schrik van de streng-religieuze dorpsgraaf Alfred Molina. Johnny Depp zorgt voor de romantiek. (Lasse Hallström, 2000)

2 zwarte komedie

Head above Water

RTL8, 20.30-22.15u.

Zwarte thriller-comedy. Rechter Harvey Keitel en zijn jonge vrouw Cameron Diaz worden tijdens vakantie op zonnig eilandje opgezadeld met lijk van jeugdvriendje (Billy Zane) van laatstgenoemde. (Jim Wilson, 1996)

3 improvisatie

De Vloer op

Ned.2, 23.15-23.40u.

Bekende acteurs improviseren. Vanavond: de boerderij van Gijs brengt bijna niets meer op. Zijn zoon heeft een geniaal plan: hij wil van de boerderij een zingevingscentrum maken.

4 docu

VPRO’s Import: Congo River beyond darkness

Ned.2, 23.40-00.30u.

Filmmaker Thierry Michel maakt een ontdekkingstocht in de voetsporen van Stanley, over een traject van 4.670 km tot aan de bron van de Congo-rivier. Onderweg filmde hij mensen, landschappen, rituelen, geboorte en dood. „Ik wil Afrika doorgronden”, zegt hij hierover.