Wielrenner Ricco naar Vacansoleil

De Italiaanse wielrenner Riccardo Ricco gaat in 2011 in dienst van Vacansoleil rijden. Hilaire Van der Schueren, de Belgische sportdirecteur van de Nederlandse wielerploeg, bevestigde vanmorgen de komst van de 26-jarige Ricco.

Met de definitieve handtekening is een einde gekomen aan de transfersoap rondom de Italiaan. Ricco kocht zich eerder dit jaar vrij bij de ploeg Ceramica Flaminia omdat hij zich weer in de grotere wedstrijden wil meten met de wereldtop. Eind vorige week tekende hij daarom naar eigen zeggen een contract bij Quickstep, maar daarmee was hij te voorbarig. Na eerdere geruchten is het uiteindelijk toch Vacansoleil geworden. De ploeg hoopt voor volgend seizoen op een ProTour-licentie en versterkte zich eerder met Belgisch kampioen Stijn Devolder. De bedoeling is dat de Italiaan, mits hij op tijd bij de UCI is ingeschreven, op 22 augustus in het Franse Plouay zijn eerste wedstrijd rijdt voor Vacansoleil.

Tijdens de Ronde van Frankrijk in 2008 werd Ricco betrapt op het gebruik van verboden middelen. Hij werd voor 20 maanden geschorst. Sinds maart van dit jaar is hij weer actief in het peloton.

Roman Kreuziger rijdt vanaf komend wielerseizoen voor Astana. De 24-jarige Tsjechische renner komt over van het Italiaanse Liquigas. Kreuziger ondertekende een contract voor twee jaar bij het Kazachse team. In de Ronde van Frankrijk eindigde de Tsjech in juli als negende. In 2008 won hij de Ronde van Zwitserland en vorig jaar de Ronde van Romandië.

Carlos Sastre vertrekt bij Cervélo. De voormalig winnaar van de Ronde van Frankrijk fietst vanaf komend seizoen voor Geox (nu Footon). „Het vertrouwen dat ze sinds het begin van de onderhandelingen in mij hebben gesteld, gaf voor mij de doorslag”, aldus de 35-jarige Sastre, die in 2009 de overstap naar Cervélo maakte. Daarvoor reed de Spanjaard bij CSC. In 2008 won hij in dienst van die ploeg de Tour de France.

De Nederlandse wielerploeg Skil-Shimano heeft Roger Kluge gecontracteerd. De 24-jarige Duitser maakte dit jaar bij Milram zijn debuut op de weg. Kluge behaalde als baanrenner in 2008 olympisch zilver op de puntenkoers. Daarnaast heeft hij een Europese titel en diverse nationale titels op zijn naam staan. (ANP)