Tijgers sterven ook aan ruzies

Een Australische kangaroe, een komodovaraan en nu ook deze Sumatraanse tijger: tientallen dieren stierven de afgelopen maanden onder mysterieuze omstandigheden in de Surabaya-dierentuin in Indonesië.

De dieren begonnen massaal neer te vallen nadat twee rivaliserende groepen onder leiding van managers Stany Soebakir en Basuki Rekso Wibowo ruzie kregen over wie de baas van de dierentuin was. Ze waren te druk met ruziën, dus bleef er geen tijd meer over om de dierentuin te managen.

De dieren stierven door ziektes als hepatitis en herpes, anderen door stress ten gevolge van overvolle kooien. Weer andere dieren kwamen om van de honger: de medewerkers hadden het vlees mee naar huis genomen om zelf op te eten.

De huid van deze tijger is afgestroopt om te bewaren.