Sport kort

Feyenoorder De Cler krijgt enkele dagen verplicht vrij na rel

ROTTERDAM. Technisch directeur Leo Beenhakker van Feyenoord stuurt aan op een verzoening tussen trainer Mario Been en verdediger Tim de Cler. Dat valt op te maken uit een kort bericht op de website van de Rotterdamse voetbalclub. „We gaan rustig kijken hoe we het huisje weer bij het boompje en bij het schuurtje krijgen”, liet Beenhakker weten. De Cler heeft van ‘Don Leo’ enkele dagen vrijaf gekregen om de gemoederen in de Kuip tot bedaren te brengen. Been kwam zondag tijdens de rust van de verloren derby tegen Excelsior (3-2) hard in aanvaring met De Cler. De 31-jarige linksback waagde het tegen het kritische betoog van zijn trainer in te gaan. Feyenoord kan opnieuw maanden niet beschikken over Dani Fernandez. De 27-jarige rechterverdediger scheurde tijdens een training de voorste kruisband van zijn rechterknie af. De Spanjaard was pas net hersteld van een zware kruisbandblessure aan zijn linkerknie. Door die blessure miste hij het grootste gedeelte van het vorige seizoen. (ANP)

Volleybalsters hebben nog kans in World GP

MACAU. De Nederlandse volleybalsters hebben de tweede speelronde van de World Grand Prix afgesloten met een zwaarbevochten zege. Het nationale team versloeg de Dominicaanse Republiek in het Chinese gokparadijs Macau met 3-2. De setstanden waren: 25-23, 25-20, 17-25, 23-25, 15-7. Nederland verloor vrijdag van China en zaterdag van Brazilië. Na zes duels in de World Grand Prix staat Nederland op drie overwinningen. De laatste serie van drie wedstrijden, komend weekeinde in Japan, moet de beslissing brengen over een mogelijke ticket voor de finaleweek. (ANP)

Carlos Sastre vindt nieuwe wielerploeg

MADRID. Wielrenner Carlos Sastre vertrekt bij Cervelo. De voormalig winnaar van de Ronde van Frankrijk fietst vanaf komend seizoen voor Geox, „Het vertrouwen dat ze sinds het begin van de onderhandelingen in mij hebben gesteld, gaf voor mij de doorslag”, aldus de 35-jarige Sastre, die in 2009 de overstap naar Cervelo maakte. Daarvoor kwam de Spanjaard uit voor CSC. In 2008 won hij als rijder van dat team de Tour. (ANP)

AZ hofleverancier van voetbalsters Oranje

ZEIST. Interim-bondscoach Ed Engelkes heeft twintig speelsters geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Wit-Rusland van zaterdag. AZ levert met Dyanne Bito, Claudia van den Heiligenberg, Loes Geurts en Chantal de Ridder de meeste voetbalsters. De wedstrijd in Molodechno is het laatste duel van de kwalificatiereeks voor Oranje, dat op de tweede plaats staat in groep twee. Koploper Noorwegen heeft twee punten meer en speelde bovendien een wedstrijd minder. (ANP)

Duitse golfer Kaymer verovert PGA titel

SHEBOYGAN. De Duitser Martin Kaymer heeft in Sheboygan (Wisconsin, Verenigde Staten) verrassend het PGA Championship op zijn naam geschreven. De 25-jarige golfer besliste het vierde en laatste Major-toernooi in een play-off met de Amerikaan Bubba Watson over drie holes. Hij verdiende 1,35 miljoen dollar (1 miljoen euro) met zijn eerste grote triomf in zijn carrière. Beide spelers eindigden na vier ronden op een score van 277 slagen. Kaymer gebruikte 70 slagen voor zijn laatste omloop, Watson 68. (ANP)

Murray verslaat Federer in Toronto

TORONTO. Andy Murray heeft de Toronto Masters op zijn naam gebracht en daarmee nog eens zijn kandidatuur zeker gesteld voor de US Open. De Schotse tennisser versloeg in de Canadese plaats na Rafael Nadal, de aanvoerder van de wereldranglijst, nu ook Roger Federer. Murray bedwong de Zwitser, die terug is op de tweede plaats van de ATP-ranking, in de finale in twee sets: 7-5, 7-5. Het was zijn eerste titel van dit seizoen. (ANP)

Sneijder en Robben genomineerd

NYON. Wesley Sneijder en Arjen Robben zijn genomineerd voor de titel van Europees voetballer van het jaar. Beide voetballers maken deel uit van een lijst met twaalf spelers die door de Europese voetbalbond UEFA is vrijgegeven. De verkiezing wordt op 26 augustus bij de loting voor de Champions League in Monaco gehouden. (ANP)