op nrcnext.nl

Korte vakanties maken blij

Uit onderzoek van de Telegraph blijkt dat je gelukkiger wordt van meerdere korte vakanties. Volgens het artikel hebben psychologen onderzocht dat we meer fijne herinneringen opbouwen in korte vakanties dan wanneer we een langere periode vrij zijn. De zevende dag is al minder spannend dan de eerste.

Strips slecht voor de jeugd

Volgens kinderpsycholoog Sharon Lamb hebben strips een slechte invloed op de jeugd van tegenwoordig. Ze vindt de hedendaagse superhelden agressief, sarcastisch en vrouwonvriendelijk. Oude striphelden als Batman vindt ze daarentegen wel prima.

Houd die data in de hand

WalMart verwerkt per uur meer dan 1 miljoen klantentransacties, Facebook bevat meer dan 40 miljard foto’s en de Engelse Wikipedia bevat ruim 3,2 miljoen artikelen. Tel daar nog de miljarden sms’jes bij op die elke dag verstuurd worden. Maar hoe houden we deze data overzichtelijk? De behoefte om deze data overzichtelijk te maken is groot. Datavisualisatie is de oplossing. Maar hoe werkt dat?

Weer Lowlandskaarten vrij

Vanaf vanmiddag 14.00 uur zijn er opnieuw ongeveer 700 kaarten beschikbaar via Lowlands.nl. Wees er snel bij.