Korte broek met panty

Wie: Romy van Leeuwen (15), zit in 4 VWO op het Emmauscollege Rotterdam

Wat: panty plus korte broek

Waar: Oude Binnenweg Rotterdam

Hoe duur: korte broek 15 euro bij H&M

„De zwarte panty had ik al, de korte broek heb ik laatst gekocht bij H&M. Ik had zoiets gezien in de H&M-gids, alleen had hun model een maillot aan en een beige korte broek. Ik combineer het met All Stars, dat maakt het minder netjes.”

„Ik ben sinds een jaar of twee geïnteresseerd in mode. Inspiratie haal ik uit tijdschriften zoals de CosmoGirl. Ik weet niet hoe mijn stijl heet. Mijn moeder zegt dat ik te laat ben geboren, want de hippietijd had goed bij mij gepast. Ik vind het ook een beetje rock-achtig. Ik ga ongeveer eens in de twee weken winkelen. Met vriendinnen, mijn zus of moeder.”

Haar moeder, met wie ze vandaag winkelt, zegt: „Er liggen alleen al drie stapels shirtjes in haar kast. Zo hoog zijn ze”, geeft ze aan met haar handen. „Daar gaan wel vijftig stuks in, schat ik, dus in totaal heeft ze honderdvijftig shirtjes. Romy heeft heel veel kleren. Maar duur zijn ze nooit, dat hoeft tegenwoordig ook helemaal niet.”