Kort nieuws Sport

Renner Gesink neemt niet deel aan WK in Australië

NAALDWIJK, 17 aug. Wielrenner Robert Gesink doet niet mee mee aan de wereldkampioenschappen wielrennen in het Australische Geelong, eind september. Dat bevestigde bondscoach Leo van Vliet vandaag. Volgens Van Vliet past de WK voor Gesink niet „in het totaal plaatje” in de voorbereiding op andere wedstrijden dit jaar. Het afzeggen van Gesink is een aderlating voor de Nederlandse selectie. Gesink zelf geniet momenteel van een vakantie in de Verenigde Staten. Begin september rijdt hij twee wedstrijden in Canada. Hij wil half oktober ook nog goed presteren bij de Ronde van Lombardije. (ANP)

Volleybalsters maken nog kans

MACAU, 17 aug. De Nederlandse volleybalsters hebben de tweede speelronde van de World Grand Prix gisteren afgesloten met een zwaarbevochten zege. Het nationale team versloeg in Macau de Dominicaanse Republiek met 3-2 (25-23, 25-20, 17-25, 23-25, 15-7). Nederland verloor vrijdag van China en zaterdag van Brazilië. Na zes duels in de World Grand Prix staat Nederland op drie overwinningen. De laatste serie van drie wedstrijden, komend weekeinde in Japan, moet de beslissing brengen over een mogelijke ticket voor de finaleweek. (ANP)

Manchester United en Bayern winnen

MANCHESTER, 17 aug. Newcastle United heeft gisteren bij terugkeer in de hoogste Engelse voetbalafdeling niet voor een stunt kunnen zorgen. Manchester United was in eigen stadion met 3-0 veel te sterk. De Bulgaar Dimitar Berbatov opende in de 33ste minuut de score. Darren Fletcher verdubbelde nog voor rust de voorsprong en routinier Ryan Giggs bepaalde in de slotfase de eindstand. Edwin van der Sar verdedigde het doel bij Manchester United. Bayern heeft eenvoudig de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. De titelverdediger kende in Keulen weinig moeite met de amateurs van Germania Windeck: 4-0. (ANP)

AZ hofleverancier voetbalsters Oranje

ZEIST, 17 aug. Interim-bondscoach Ed Engelkes heeft twintig speelsters geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Wit-Rusland van zaterdag. AZ levert met Dyanne Bito, Claudia van den Heiligenberg, Loes Geurts en Chantal de Ridder de meeste voetbalsters. De wedstrijd in Molodechno is het laatste duel van de kwalificatiereeks voor Oranje, dat op de tweede plaats staat in groep twee. Noorwegen is koploper. (ANP)

Sneijder en Robben genomineerd

NYON, 17 aug. Wesley Sneijder en Arjen Robben zijn genomineerd voor de titel van Europees voetballer van het jaar. Beide voetballers maken deel uit van een lijst met twaalf spelers die door de Europese voetbalbond UEFA is vrijgegeven. De verkiezing wordt op 26 augustus bij de loting voor de Champions League in Monaco gehouden. (ANP)

Coureur Heidfeld verlaat Mercedes

Frankfurt, 17 aug. Mercedes heeft het contract van derde coureur Nick Heidfeld ontbonden. Hij wordt testrijder bij Pirelli. De Italiaanse bandenproducent vervangt vanaf volgend seizoen Bridgestone als bandenleverancier in de Formule 1. Heidfeld gaf eerder aan gefrustreerd te zijn dat hij door nieuwe regels geen testkilometers meer kan maken bij Mercedes. (AP)

Van Grunsven toch dressuurreserve

UTRECHT, 17 aug. Amazone Anky van Grunsven is alsnog aangewezen als reserve voor de Wereldruiterspelen in Kentucky. Dat heeft bondscoach Sjef Janssen gisteren gezegd. Aanvankelijk had Van Grunsven laten weten niet beschikbaar te zijn. De regerend olympisch kampioene, ook al reserve op het onderdeel reining, staat op de standbylijst met het paard Painted Black. (ANP)

De Bakker naar tweede ronde

CINCINNATI, 17 aug. Thiemo de Bakker bereikte gisteren de tweede ronde van het sterk bezette ATP-tennistoernooi in Cincinnati. De Nederlander was in drie sets te sterk voor de Argentijn Juan Monaco, de nummer 31 van de wereld: 6-4, 6-7 en 6-3. De Bakker neemt het in de tweede ronde op tegen de Amerikaan Andy Roddick. (ANP)