Kort nieuws Economie

Carlsberg maakt hogere winst

Kopenhagen, 17 aug. De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. Vooral door een aantrekkende Russische markt verwacht het bedrijf over heel 2010 een hogere operationele winst te behalen dan eerder geraamd. De winst van de op drie na grootste bierbrouwer ter wereld steeg afgelopen kwartaal naar 4,25 miljard Deense kroon (570 miljoen euro), tegenover 3,66 miljard (490 miljoen euro) in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten hadden ingezet op een operationele winst van 3,68 miljard Deense kroon. (ANP)

Crucell boekt recordomzet

Leiden, 17 aug. Biotechnologiebedrijf Crucell heeft in het tweede kwartaal een recordomzet behaald dankzij sterke verkoop van zijn kindervaccin Quinvaxem. Dat maakte Crucell vandaag bekend. De kwartaalomzet steeg ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met 63 procent tot 128,6 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 9,2 miljoen euro, tegen een nettoverlies in dezelfde periode in 2009 van 1,8 miljoen euro. (ANP)

Omzet Wavin groeit na krimp

Zwolle, 17 aug. De producent van buizen en leidingsystemen Wavin heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een stevige omzetgroei geboekt na negen kwartalen van dalingen. Het bedrijf ziet een broos herstel en mikt dit jaar op een „aanzienlijk” hogere winst. Dat heeft Wavin vandaag bekendgemaakt. Het nettoresultaat van Wavin kwam in de eerste helft van dit jaar uit op 200.000 euro bij een omzet van 594 miljoen euro. Dat betekent een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de eerste helft van 2009 toen de bouwmarkten als gevolg van de crisis door een diep dal gingen. Destijd leed Wavin een nettoverlies van 7,2 miljoen euro bij een omzet van 572,1 miljoen euro. (ANP)