komkommernieuws

Drie ‘lijgers’ geboren in dierentuin Taiwan

Taipei. In een dierentuin in Taiwan zijn zondag drie ‘lijgers’ geboren, een kruising tussen een leeuw en een tijger. Dat kan de dierentuin een boete opleveren, aangezien hierdoor dierenbeschermingswetten zijn overtreden. Eén van de lijgers overleed vrijwel meteen. De twee anderen worden door de verzorgers van de dierentuin gevoed, omdat tijgermoeder Beauty hen heeft verstoten. Hun vader is Afrikaanse leeuw Simba. Een woordvoerder van de dierentuin noemt een boete onterecht. „De zwangerschap van de tijger kwam volkomen onverwacht.” Volgens hem zaten de leeuw en de tijger al zes jaar in dezelfde kooi zonder dat er iets gebeurde. De Taiwanese autoriteiten zeggen echter dat de dierentuin een boete van zo’n 1.200 euro kan verwachten wegens het fokken met wilde dieren zonder toestemming. Voor zover bekend zijn er tien lijgers op de hele wereld. Lijgers kunnen zich niet voortplanten. (de Telegraaf)

Beer na tien dagen bevrijd van pot

Ocala. Een berenjong is na tien dagen bevrijd van een grote plastic pot die vastzat om zijn kop. Al die tijd kon het dier uit een natuurpark in de Amerikaanse staat Florida niet eten of drinken. De zes maanden oude zwarte beer was waarschijnlijk in de problemen geraakt toen hij tussen vuilnis op zoek was naar eten. Daarbij moet hij zijn kop in de pot gestoken hebben. Dagenlang probeerden medewerkers van het park hem al uit zijn moeilijk positie te bevrijden, maar zijn moeder liet dat niet toe. Na tien dagen slaagden ze erin de moederbeer te vangen en te verdoven en kon haar welp, in de Amerikaanse media ‘jarhead’ genoemd, gered worden. (de Telegraaf)

Soester schorpioen vertrekt naar Zeeland

AMSTERDAM. Artis heeft een opvangadres gevonden voor de schorpioen, die vorige week werd binnengebracht door de vogelopvang uit Soest. Het beestje vertrekt dinsdag naar reptielenzoo Iguana in Vlissingen, meldde een woordvoerster van de dierentuin gisteren. Enige tijd geleden nam een echtpaar uit Soest de schorpioen per ongeluk mee van een verre vakantie. Zij brachten het dier naar de vogelopvang in hun woonplaats waarvandaan de schorpioen naar Artis werd gebracht. Het dier kon daar niet blijven, omdat het mogelijk door andere dieren zou worden opgegeten. (ANP)

Volwassenen slapen met een beertje

LONDEN. De helft van alle Britten kan geen afscheid nemen van een knuffel uit de kindertijd, en eenderde knuffelt het ding nog voordat ze in slaap te vallen, zo leert een Britse rondvraag. Zelfs zakenlui zeulen hun kindervriend nog mee in hun koffer. Volgens de Britse hotelketen Travelodge, die het onderzoek liet uitvoeren, duiken regelmatig oude knuffels tussen de lakens op. Volgens de ondervraagden reduceert de pluchen vriend de stress op het einde van de dag. Meer nog, 25 procent van de heren beweert de knuffel zelfs mee op zakenreis te nemen als herinnering aan thuis. Zelfs Prins Charles reist zelden zonder zijn knuffel, zo beweerde eerder de Amerikaanse auteur Christopher Andersen. (ad.nl)