Iets meer zon

Het stromingspatroon van het lagedrukgebied dat nu al dagen boven ons land heen en weer zwalkt gaat vanaf morgen enigszins veranderen. Het hierdoor veroorzaakte weerbeeld met veel en soms langdurig plaatselijk vallende buien wordt er echter niet veel beter door.

Vanaf morgen wordt het weer in Nederland bepaald door depressies die via Schotland naar Scandinavië trekken. Tegelijkertijd ontwikkelt zich in een strook van boven het zuiden van Frankrijk tot boven Centraal-Europa een hogedrukgebied dat wat tegengas gaat geven aan de storingen. Dit betekent dat het ook de rest van de week om de zoveel tijd een paar uur regent, maar dat als gevolg van voorzichtige uitlopers van hoge luchtdruk tussendoor wel iets vaker de zon doorbreekt. Een lichte verbetering.

Vanavond en vannacht zijn er verspreid over het land enkele opklaringen. Soms regent het. Bij een doorstaande wind koelt het af naar 13 tot 16 graden.

Morgen komt het vrijwel overal wel weer tot buien, lokaal met onweer. Vanuit het westen breekt ook af en toe de zon door, vooral in de middag wanneer de meeste buien naar Duitsland wegtrekken. Het blijft stevig waaien, windkracht 4 tot 6, en het wordt 18 tot 21 graden.

Donderdag tot en met zondag blijft het wisselvallig. Soms buien, maar ook urenlang zon.