Boasson Hagen favoriet

De Noorse renner Edvald Boasson Hagen verdedigt vanaf vandaag zijn titel in de Belgisch-Nederlandse rittenkoers Eneco Tour. Afgelopen weekend demonstreerde hij zijn vorm door te winnen in de Dutch Food Valley Classic, voorheen Veenendaal-Veenendaal. Onder de Nederlandse deelnemers onder anderen Lars Boom, Martijn Maaskant en Lieuwe Westra. De buitenlandse concurrentie komt vooral van de Duitsers Tony Martin en Andreas Klöden, de Brit Bradley Wiggins en de Belgen Stijn Devolder, Jurgen Roelandts en Jurgen Van den Broeck. De rittenkoers maakt deel uit van de ProTour en duurt tot en met volgende week dinsdag. De organisatoren hebben rekening gehouden met de Ronde van Spanje, die 28 augustus begint. Vandaag rijden de renners een proloog rond Steenwijk. Morgen is de eerste rit, van Steenwijk naar Rhenen. Vrijdag is er een etappe in de Vlaamse Ardennen, met de Oude Kwaremont op 10 kilometer van de finish. Zondag is er de koninginnerit af in het Limburgse heuvelland, een Amstel Goldrace in het klein. De Eneco Tour eindigt dinsdag met een tijdrit in Genk.