Been en De Cler leggen ruzie bij

Trainer Mario Been en verdediger Tim de Cler van Feyenoord hebben hun ruzie bijgelegd. De voetballer heeft zijn excuses aangeboden voor zijn uitlatingen zondag in de rust tegen Excelsior en trainde vandaag alweer mee. Dit bevestigde de club vanmorgen. Technisch directeur Leo Beenhakker stuurde eerder al aan op een verzoening tussen Been en De Cler. „We gaan rustig kijken hoe we het huisje weer bij het boompje en bij het schuurtje krijgen”, liet Beenhakker weten.

Been kwam zondag in de rust tegen Excelsior hard in aanvaring met De Cler. De 31-jarige linksback waagde het tegen het kritische betoog van zijn trainer in te gaan. Been verklaarde na de wedstrijd, die Feyenoord met 3-2 verloor, dat hij De Cler niet meer wilde. Voor de thuiswedstrijd donderdag tegen AA Gent in de voorronde van de Europa League is hij echter alweer beschikbaar. De club zal tegen Gent niet kunnen beschikken over Dani Fernandez. De 27-jarige verdediger scheurde tijdens een training de voorste kruisband van zijn rechterknie af en is maanden uitgeschakeld. De Spanjaard was net hersteld van een blessure aan zijn linkerknie.

PSV reist morgen zonder Ibrahim Afellay, Balazs Dzsudzsak en Carlos Salcido naar Rusland voor de wedstrijd tegen Sibir Novosibirsk in de vierde en laatste voorronde van de Europa League. Trainer Fred Rutten wil geen onnodige risico's nemen met Afellay, die door zijn deelname aan het wereldkampioenschap later aansloot bij de selectie.

Salcido gaat niet mee naar Siberië omdat PSV alle opties wil openhouden voor een mogelijke transfer. De Hongaar Dzsudzsak is geschorst. Otman Bakkal maakt wel deel uit van de selectie van twintig spelers voor de wedstrijd tegen Sibir Novosibirsk, die donderdagmiddag om twee uur begint.

Ajax speelt vanavond de uitwedstrijd in de laatste voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev. De club uit Amsterdam wil een goede uitgangspositie verwerven voor de thuiswedstrijd volgende week woensdag. Dinamo Kiev miste de afgelopen dertien jaar slechts eenmaal het hoofdtoernooi van de Champions League, Ajax deed voor het laatst mee in 2005. Trainer Martin Jol kan vanavond waarschijnlijk weer over Eyong Enoh beschikken. (ANP)