6 redenen om uit te gaan

scene uit de film Sex and the City 2 (2010) FOTO: Warner Bros Carrie Bradshaw-SARAH JESSICA PARKER; Charlotte York-KRISTIN DAVIS; Miranda Hobbes-CYNTHIA NIXON; Samantha Jones-KIM CATTRALL
scene uit de film Sex and the City 2 (2010) FOTO: Warner Bros Carrie Bradshaw-SARAH JESSICA PARKER; Charlotte York-KRISTIN DAVIS; Miranda Hobbes-CYNTHIA NIXON; Samantha Jones-KIM CATTRALL Craig Blankenhorn

1 muziek

Villagers

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30u. Entree: 8 euro. www.rotown.nl

Het Ierse Villagers maakt melancholische folkpop in de stijl van artiesten als Eliott Smith en Bright Eyes. Het creatieve brein achter de band is Conor O’Brien. Zijn heldere stem neigt van intens naar lichtvoetig, waarbij zijn liedjes vanuit een ogenschijnlijke eenvoud zijn opgebouwd. Meeslepend is het zeker, al was het maar vanwege de mysterieuze ondertoon die Villagers aan iedere song weet mee te geven. Later deze week speelt de band op Lowlands.

2 strandfilm

O Brother, Where Art Thou?

Zandvoort: Paviljoen Bruxelles aan Zee (Paal 15). Tijd: 21.30u. Gratis. www.bruxellesaanzee.nl

Openluchtvertoning van de film O Brother, Where Art Thou? (Joel en Ethan Coen, 2000, VS/GB/F). Dit postmoderne sprookje is een in nostalgische okertinten gefilmde road movie over drie ontsnapte gevangenen, op zoek naar een schat in het diepe zuiden van het Amerika van de jaren ’30. De film incorporeert allerlei mythes en feiten uit die tijd, maar biedt ook, met een knipoog naar de Odyssee, plaats aan homerische figuren.

3 muziek/film/theater

Celluloid Fever 2: The Freak

Amsterdam: Martin Luther Kingpark. T/m 22 aug, vanavond 19.30, 20.45 & 22.15u. www.deparade.nl

Op de Parade in Amsterdam brengt mixed-media theatergroep East 74 deel twee van hun trilogie Celluloid Fever. ‘The Freak’ bestaat uit een mix van theater, film en livemuziek en is geïnspireerd op de film Freaks (1932) van cultregisseur Tod Browning. Met T-99, Jorrit Ruijs, Elisa Beuger, Rixt Leddy, Kim Scheerder, Gerrit Dragt.

4 tentoonstelling

Ellert Haitjema: Haphazard

Tilburg: De Pont. T/m 19 sept, di-zo 11.00-17.00u. www.depont.nl

Ellert Haitjema is gefascineerd door de inventiviteit waarmee mensen zich redden als er weinig voorhanden is. Al jaren legt hij hun tijdelijke onderkomens, provisorische reparaties en raadselachtige, aan specifieke behoeftes aangepaste attributen vast met zijn camera. Naar aanleiding van Haitjemas kunstenaarsboek Haphazard is in De Pont een tentoonstelling te zien waarin recente sculpturen en foto-interventies worden getoond.

5 openluchtfilm

Ladies Night: Sex and the City 2

Apeldoorn: Bosweide Park Berg & Bos. Tijd: 21.30u (terrein open vanaf 20.00u). Prijs: 8,50/10 euro. www.openluchtfilmfestival.nl

In het park Berg & Bos in Apeldoorn wordt tot en met 18 augustus het Openlucht Filmfestival gehouden. Vanavond is het Ladies Night en wordt de film Sex and the City 2 vertoond. Er zijn luie strandstoelen te huur en er kan een dekentje geregeld worden. Bij de ingang van het park zijn er diverse muzikale optredens en een modeshow door NoaNoaMode. Verder staat speciaal voor deze avond een bijzonder kunstwerk tentoongesteld: de plasboom voor dames.

6 muziek

Harlem

Utrecht: Ekko. Tijd: 20.00u. Entree: 8 euro. www.subbacultcha.nl

Subbacultcha presenteert in Ekko een optreden van de rockband Harlem. Dit trio uit Austin, Texas maakt gruizige garagerock met veel ruimte voor humor. In april verscheen hun tweede album, getiteld Hippies.