5 redenen om tv te kijken

Aline Baly, third generation owner of Chateau Coutet, holds up an older vintage bottle of wine that has been aging in the winery's cellar in Barsac, France, May 1, 2010. The diversity and heritage of Bordeaux wines can be explored in a visit to the region in the southwest of France, where winemakers have one eye on past traditions and one on the future. (AP Photo/Eric Risberg)
Aline Baly, third generation owner of Chateau Coutet, holds up an older vintage bottle of wine that has been aging in the winery's cellar in Barsac, France, May 1, 2010. The diversity and heritage of Bordeaux wines can be explored in a visit to the region in the southwest of France, where winemakers have one eye on past traditions and one on the future. (AP Photo/Eric Risberg)

1 Reportage

Xperience

Ned. 3, 19.00-19.25u.

In een paar dagen tijd krijgen drie jongeren verschillende tests; de winnaar mag een droomstage volgen. Aan het eind van elke test worden ze beoordeeld. Wie heeft ‘het’ in zich en wie niet? In de vierde aflevering strijden twee gastvrouwen en één gastheer om een droomstage bij Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije. De studenten reizen af naar het belangrijkste wijngebied in Frankrijk: de Bordeaux. Hier wordt hun wijnkennis op de proef gesteld. In de laatste opdracht zijn de finalisten voor even gastheer/gastvrouw van De Librije en ontvangen ze hoog bezoek.

2 Docu

Terzake

Canvas, 20.00-20.45u.

De CIA gaf het laatst nog toe: ze weten niet waar Osama bin Laden tegenwoordig zit. Ergens in de tribale gebieden van Pakistan, maar verder? En als overheidsinstanties het spoor bijster zijn, bloeien de intriges op het internet. Verschillende scenario’s doen de ronde. Zou het echt kunnen dat Osama bin Laden al negen jaar de grootste supermachten om de tuin leidt? Of is hij gewoon dood?

3 Film

Unbreakable

Veronica, 20.30-22.40u.

Spookachtige thriller, is in veel opzichten vervolg op megahit The Sixth Sense. Andermaal een meditatieve atmosfeer en een fenomenale rol voor Bruce Willis, nu als veertiger die als enige een ernstig treinongeluk overleeft en zich voor de vraag geplaatst ziet wat de bedoeling is van die wonderbaarlijke redding. Een mysterieuze Samuel L. Jackson staat hem bij. (M. Night Shyamalan, 2000).

4 Comedy

Miranda

Ned. 3, 21.25-22.00u.

Als Miranda haar oude vriend Gary tegenkomt, vraagt hij haar uit. Miranda besluit dat het tijd is voor een make-over zodat ze er wat vrouwelijker uitziet maar dit loopt niet geheel volgens plan.

5 Drama

In Therapie

Ned. 2, 22.40-23.15u.

Aron (Dragan Bakema) wil meer weten over Lara (Halina Reijn) en daagt Paul uit openhartig te zijn over haar.