Opinie

11 Apostelen

Ouderlijk huis in Limburg leegruimen. In een la een envelop met geboortepost voor mij, jongste van elf kinderen. „Dat O.L. Heer U nog ’n twaalfde apostel erbij stuurt.” Telegram van mijnheer pastoor: „U bent een voorbeeld van opgewekt christelijk leven.” Gelukwensen aan mijn ouders, van moeders met acht tot dertien kinderen (de laatste uit Villa

Ouderlijk huis in Limburg leegruimen. In een la een envelop met geboortepost voor mij, jongste van elf kinderen. „Dat O.L. Heer U nog ’n twaalfde apostel erbij stuurt.” Telegram van mijnheer pastoor: „U bent een voorbeeld van opgewekt christelijk leven.” Gelukwensen aan mijn ouders, van moeders met acht tot dertien kinderen (de laatste uit Villa Kinderweelde): „Nog maar twee en dan nader je ons aantal.” Twee miskramen volgen nog, maar geen twaalfde apostel. No.11 is nu zelf moeder, werkt en leeft in Amsterdam; de emancipatie van de katholieken is geslaagd. Op naar de volgende religieuze emancipatie.

Marigo Teeuwen