Opinie

Wasbakman

Vrijdag de 13de augustus. Hotel in Duisburg, ’s avonds. We bespreken de fietsroute. Mijn vriendin gaat naar haar eigen kamer. Ik open de badkamer en geloof mijn ogen niet. Er zit een man onder de wasbak. Gillend ren ik de gang op. Een Duits echtpaar schiet te hulp. De wasbakman loopt naar buiten. Mijn vriendin

Vrijdag de 13de augustus. Hotel in Duisburg, ’s avonds. We bespreken de fietsroute. Mijn vriendin gaat naar haar eigen kamer. Ik open de badkamer en geloof mijn ogen niet. Er zit een man onder de wasbak. Gillend ren ik de gang op. Een Duits echtpaar schiet te hulp. De wasbakman loopt naar buiten. Mijn vriendin en de Duitse man volgen hem. Zijn vrouw belt de politie. Die komt snel. De man moet geboeid mee, hij is een bekende van de politie, een voyeur. Ik vertel mijn verhaal. De serieuze agent bekijkt mijn paspoort en grijnst opeens. „Robben? Schwester Arjen?” vraagt hij. „Ich hätte seine Mutter sein können”, zeg ik.

ank robben