Veel regen

Er ontwikkelen zich in de loop van vanavond en vannacht op steeds meer plekken nieuwe buien, waarvan sommige met onweer. Ook morgen houdt de buiigheid aan. Hierbij is het zo dat grote regionale verschillen ontstaan door de grilligheid van de buiontwikkeling. De meeste plaatsen komen in totaal aan circa 10 millimeter of meer, met tussendoor ook soms lange droge perioden. Lokaal regent het uren achter elkaar en kan tot rond 30 millimeter vallen.

De buiigheid heeft te maken met een lagedrukgebied waarvan de kern langzaam naar Duitsland trekt. Aan de westflank ervan waait de wind van zee. Daardoor zal het merkbaar frisser worden.

Morgen wordt dan ook vrijwel nergens de 20 graden meer gehaald. Verspreid over het land breekt de zon even door, maar het grootste deel van de dag is het bewolkt.

Woensdag houdt het wisselvallige weer aan, maar tegen het weekeinde bouwt zich boven het midden van Europa een hogedrukgebied op dat ook bij ons invloed krijgt. Soms weet een verzwakte storing nog door te dringen tot onze omgeving, maar er zijn ook perioden dat de zon schijnt. Met een zuidelijke tot zuidwestelijke stroming wordt warmere lucht aangevoerd van boven het zuidwesten van Europa, waardoor in het binnenland zomerse temperaturen mogelijk worden.