Murray verslaat Federer in finale

Andy Murray heeft gisteren de Toronto Masters op zijn naam geschreven. De titelverdediger versloeg Roger Federer met 7-5 en 7-5, na in de halve finales Rafael Nadal te hebben uitgeschakeld. Daarmee is hij de vijfde speler die in één toernooi zowel Federer als Nadal de baas is.

De partij tussen de nummer twee (Federer) en vier van de wereld werd regelmatig door regen onderbroken, maar Murray liet zich er niet door van de wijs brengen. Zonder concentratieverlies won hij zijn vijftiende ATP-titel, die hem 1.000 punten voor de wereldranglijst oplevert. Daarmee vergroot Murray zijn kansen om mee te doen aan het eindejaarstoernooi voor de beste acht enkelspelers van de wereld.

„Dit was een van de beste weken in mijn carrière”, concludeerde Murray opgetogen. „Alles kwam vanzelf, ik voelde mij niet nerveus.” Met zijn overwinning op Federer nam hij revanche voor zijn pijnlijke nederlaag in de finale van de Australian Open, begin dit jaar, toen de Zwitser hem in drie sets aan de kant zette. Zijn zege wekt ook verwachtingen voor de US Open, die eind van de maand in New York begint.

Kim Clijsters won gisteren het toernooi van Cincinnati. De Vlaamse tennisster versloeg de Russische Maria Sjarapova met 2-6, 7-6 en 6-2. Clijsters maakte vorig jaar haar rentree in het Amerikaanse Cincinnati na een afwezigheid van twee jaar vanwege de geboorte van haar dochter. Ze won daarna de US Open, maar kwam vorige maand op Wimbledon niet verder dan de kwartfinales.

Jesse Huta Galung heeft gisteren het challengertoernooi in het Italiaanse Trani gewonnen. De Nederlander was in de finale met 7-6 en 6-4 te sterk voor de als vierde geplaatste Italiaan Filippo Volandri. Het is voor Huta Galung zijn vierde zege in het challengercircuit. Hij staat vanaf vandaag op plaats 149 van de wereldranglijst, zijn hoogste notering in ruim twee jaar tijd.

Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van de kwalificaties voor het toernooi van Montreal op moeten geven. De tennisster uit Monster stond in haar partij tegen de Amerikaanse Vania King met 6-2 en 3-1 achter toen ze de strijd staakte. Rus kreeg buikkramp en moest overgeven. Haar deelname aan de kwalificaties voor de US Open komt niet in gevaar.