Kort nieuws Sport

Barcelona verliest heenwedstrijd

SEVILLA, 16 aug. Sevilla heeft het eerste duel tegen FC Barcelona om de Spaanse Super Cup met 3-1 gewonnen. De landskampioen, lang niet in zijn sterkste opstelling, leidde bij rust nog met 0-1 door een treffer van de Zweed Zlatan Ibrahimovic. Vlak na de hervatting maakte hij plaats voor Lionel Messi. In de tweede helft sloeg bekerwinnaar Sevilla hard terug. Luis Fabiano maakte na ruim een uur gelijk. Invaller Frédéric Kanouté besliste het duel daarna met twee doelpunten in tien minuten tijd. De return is aanstaande zaterdag in Nou Camp. (ANP)

Van Nistelrooy trefzeker voor HSV

Berlijn, 16 aug. Hamburger SV heeft gisteren in de eerste ronde van de Duitse beker met 5-1 gewonnen van Torgelower SV Greif, een amateurclub uit vijfde klasse. Ruud van Nistelrooy scoorde drie keer. Bij HSV speelden ook Joris Mathijsen en Eljero Elia mee. Opvallend was de verdedigende positie van Elia, als gevolg van blessures binnen de selectie. Elia speelde op het WK als linkerspits. Wolfsburg, de nieuwe club van coach Steve McClaren, ontsnapte aan een afgang: 2-1 bij de amateurs van Preussen Münster. (ANP)