Kort nieuws Sport

Rossi stapt over naar team Ducati, Iwema achtste

BRNO, 16 aug. Valentino Rossi rijdt vanaf komend seizoen voor Ducati. Dat maakte de Italiaanse motorcoureur gisteren na afloop van de Grote Prijs van Tsjechië bekend. „Het moment is gekomen om te kijken naar nieuwe uitdagingen”, aldus Rossi, die een tweejarig contract ondertekende. Jorge Lorenzo was in Tsjechië weer een klasse apart in de MotoGP. Hij behaalde zijn zevende seizoenzege. De Nederlander Jasper Iwema eindigde bij de GP in de 125cc-klasse als achtste. Dit was de beste prestatie tot nu toe voor de 20-jarige coureur uit Hooghalen. (ANP)

FA: na Capello weer een Engelse coach

LONDEN, 16 aug. De Engelse voetbalbond FA wil weer een bondscoach uit eigen land als het contract met de Italiaan Fabio Capello is beëindigd. Directeur Adrian Bevington heeft dat gisteren gezegd. Capello, die aanbleef na de teleurstellende WK in Zuid-Afrika, heeft nog een contract tot en met het Europees kampioenschap in 2012. Arsene Wenger heeft zaterdag zijn contract bij Arsenal verlengd. De Franse coach van de Engelse voetbalclub heeft voor drie jaar bijgetekend. (ANP)

Van Vleuten wint Route de France

VITTEL, 16 aug. Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft zaterdag de Route de France féminine op haar naam geschreven. De Nederland Bloeit-renster verdedigde op de slotdag met succes haar voorsprong van drie seconden op Judith Arndt uit Duitsland. Tijdens de slotrit naar Vittel kwam de winst voor Van Vleuten nog even in gevaar toen Arndt wegsprong met een groep die meer dan een minuut voorsprong pakte op het peloton. De Duitse reed echter lek waardoor haar voorsprong op Van Vleuten weer verdween. (ANP)

Windsurfen: zilver Van Rijsselberge

WEYMOUTH, 16 aug. Windsurfer Dorian van Rijsselberge heeft zaterdag bij de Sail for Gold Regatta in Engeland zilver behaald in de olympische RSX-klasse. De 22-jarige plankzeiler uit Den Burg (Texel) eindigde tijdens de afsluitende race in Weymouth, de olympische zeillocatie voor Londen 2012, op de zesde plaats. Dat was voldoende om van de derde naar de tweede plaats te stijgen in het eindklassement. (ANP)

Niet vasten kost topvoetballer baan

TEHERAN, 16 aug. Ali Karimi is gisteren door zijn club Steel Azin FC ontslagen. De Iraanse topvoetballer zou tijdens de ramadan niet vasten. „Wij zien ons genoodzaakt Karimi te ontslaan”, zette de club op zijn website. De ‘Maradona van Azië’, zoals Karimi ook wordt genoemd, werd in 2004 verkozen tot beste voetballer van Azië en heeft op een na de meeste interlands gespeeld voor Iran. Karimi speelde twee jaar voor Bayern München. (ANP)

FIFA overdenkt WK zonder verlenging

BERLIJN, 16 aug. De wereldvoetbalbond FIFA overweegt bij het wereldkampioenschap de verlenging af te schaffen. Voorzitter Sepp Blatter zegt dit zaterdag in een interview met het Duitse blad Focus. Hij zegt daarin ook af te willen van het gelijkspel in de groepswedstrijden. Strafschoppen moeten dan eveneens uitsluitsel brengen als er 90 minuten geen winnaar is. „Nu draaide het in de eerste ronde te veel om niet verliezen, dat leidde tot langdradige wedstrijden”, aldus Blatter. (ANP)

Nieuwe nederlaag voor volleybalsters

MACAU, 16 aug. De Nederlandse volleybalsters hebben zaterdag ook hun tweede wedstrijd van de tweede speelronde van de World Grand Prix verloren. In Macau ging de ploeg van bondscoach Avital Selinger met 3-1 (25-21, 21-25, 25-15 en 26-24) onderuit tegen Brazilië. Nederland was vrijdag al niet opgewassen tegen China. Vandaag is de laatste wedstrijd van de tweede ronde tegen de Dominicaanse Republiek. (ANP)

Schietincident bij WK-honkbal

CARACAS, 16 aug. Een honkbalster van Hongkong is bij de wedstrijd van het wereldkampioenschap voor vrouwen in Venezuela tegen Nederland in haar been geschoten. Mogelijk kwam de kogel van de militaire basis die naast het stadion in Caracas ligt. De wedstrijd werd na het incident gestaakt, Nederland leidde met 12-9 (ANP)