Kort nieuws Sport

Opnieuw Europese beachvolleybaltitel Schuil/Nummerdor

BERLIJN, 16 aug. Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben gisteren voor de derde keer op rij de Europese titel beachvolleybal veroverd. De Nederlandse voormalige zaalinternationals versloegen in Berlijn de Oostenrijkers Clemens Doppler/Matthias Mellitzer in een spannende finale met 21-18, 28-30 en 20-18. De volleyballers waren door een liesblessure van Nummerdor al blij dat ze überhaupt aan het toernooi konden meedoen. „Dit is toch wel de mooiste titel”, zei Nummerdor over het succes. „We hebben er keihard voor geknokt en dan smaakt de overwinning heel zoet.” Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn er in Berlijn niet in geslaagd de bronzen medaille te veroveren. Het Nederlandse tweetal verloor in de strijd om de derde plaats met 21-17, 12-21 en 15-12 van het Finse koppel Emilia en Erika Nystrom. (ANP)

Renner Farrar wint sprint in Hamburg

HAMBURG, 16 aug. De Amerikaanse wielrenner Tyler Farrar heeft gisteren de Vattenfal Cyclassics in Hamburg op zijn naam geschreven. De renner toonde zich in de natte straten van Hamburg de sterkste in de massasprint. Hij finishte net voor de Noor Edvald Boasson Hagen en André Greipel uit Duitsland. Het was de tweede keer op rij dat Farrar de ronde, die deel uitmaakt van de ProTour, in Hamburg won. Tom Leezer was met de zevende plaats de beste Nederlander. Door Leezers prestatie is de toptienpositie van Nederland op de wereldranglijst veilig, waardoor negen Nederlandse wielrenners aan de WK in Australië mogen deelnemen. (ANP)