Kort nieuws Kunst

Kettingrokende ‘Mad Men’ strijden tegen longkanker

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 16 aug. De makers van de Amerikaanse dramaserie Mad Men houden een veiling ten bate van de strijd tegen longkanker. De serie over een reclamebureau in de vroege jaren zestig biedt naast meubilair en kleding ook een figurantenrol te koop aan. In de gestileerde serie gaan kokerrokken en typemachines samen met ‘Martini lunches’ en kettingrokende personages. Een woordvoerder van de producers van Mad Men zei over de keuze voor het goede doel dat „het vele roken in de serie laat zien hoe ver we zijn in onze houding ten opzichte van roken”. De items zijn tot en met zondag te koop op veilingsite e-Bay.

Carpoolwebsite voor concerten

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 16 aug. De nieuwe website www.ridehere.nl brengt vraag en aanbod samen voor wie wil carpoolen naar evenementen. „Samen reizen is goedkoper, gezellig en minder belastend voor het milieu. Het vermindert files, opstoppingen en overvolle parkeerterreinen”, aldus oprichter Eva Kamphorst. Voor de bezoeker is de service gratis. Organisatiebureaus die samenwerken met de site betalen een bijdrage.

Oerlemans’ film naar Montreal

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 16 aug. De Nederlandse film Komt een vrouw bij dokter, de in Nederland goed bezochte verfilming van het gelijknamige bestseller van de schrijver Kluun, is geselecteerd door het Montreal World Film Festival in Canada.