Komkommernieuws

Man verjaagt overvallers met samoeraizwaard

IJMUIDEN. Een supermarkteigenaar in IJmuiden heeft twee 16-jarige overvallers uit Amsterdam verjaagd met zijn samoeraizwaard. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De twee jongens stapten zaterdagmiddag de supermarkt binnen, bedreigden de eigenaar met een mes en eisten geld. De winkelier pakte daarop een samoeraizwaard en joeg het duo zijn winkel uit. De jongens vluchtten het duingebied in. De politie vond de overvallers met behulp van een speurhond in het struikgewas. (ANP)

Politie rukt uit voor een kokosnoot

DEN HAAG. Agenten van de Haagse politie waren er zaterdagavond snel bij na een melding over een mogelijke inbraak in een woning in de Vreeswijkstraat. De melder had harde klappen gehoord en bovendien op het balkon van de woning gereedschap zien liggen. Een inbreker was nergens te bekennen. Het gereedschap, een hamer en schroevendraaiers, had de bewoner gebruikt om een kokosnoot te kraken. Dat ging inderdaad gepaard met harde klappen, meldde de politie gisteren. (ANP)

Nederlander wint weer WK Stratego

Maastricht. De Rotterdammer Pim Niemeijer (19) prolongeerde op het WK Stratego in Maastricht zijn wereldtitel. De kracht van Niemeijer schuilt in zijn analytisch vermogen en ijzersterk geheugen. Niemeijer veroverde twee jaar geleden in Kiev ook al de wereldtitel. (De Limburger)