Film van de dag

XxX Vin Diesel foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Foto uitsluitend vrij van rechten voor redactioneel gebruik ter promotie van het programma tot 1 maand na uitzending. Commercieel gebruik verboden.
XxX Vin Diesel foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Foto uitsluitend vrij van rechten voor redactioneel gebruik ter promotie van het programma tot 1 maand na uitzending. Commercieel gebruik verboden. SBS

In het jaar dat Die Another Day, de twintigste James Bond-film, uitkwam, draaide xXx net even eerder in de bioscoop. Deze opwindende film, met de nieuwe actieheld Vin Diesel (met kale kop en armen vol tatoeages), was een geweldig anarchistisch alternatief voor wie Bond na al die jaren een beetje zat was. Asia Argenta speelt een variant op de traditionele Bondgirl en Samuel L. Jackson zou je als M kunnen betitelen. Hij rekruteert Xander Cage (Diesel) om te infiltreren in een organisatie die de wereld wil vernietigen. De stunts zijn behoorlijk adembenend. (Rob Cohen, 2002, VS),Veronica, 20.30-23.00u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg