De weg kwijt

Overdrijven is ook een vak. Die gedachte kwam bij mij op toen ik in het artikel ‘Bouterse doet het op eigen kracht’ (Opinie, 12 augustus) de volgende zinnen las van schrijfster Karin Amatmoekrim: ‘Ik woon hier, in Nederland. Het land dat massaal voor de xenofobe Wilders koos.’ Welnu, de PVV heeft 24 van de 150 zetels in de Tweede Kamer. Dat is een behoorlijk aantal zetels, maar geen massaal aantal. Zeg maar dat een op de zes Kamerleden een van de PVV is.De SP had op haar (voorlopige) hoogtepunt vijfentwintig zetels in de Tweede Kamer. Ik hoorde toen niemand zeggen dat al die kiezers niet moesten worden genegeerd, iets wat je nu wel hoort als het over de PVV gaat. Kennelijk is het zo dat een partij die veel herrie maakt serieuzer wordt genomen.

Laten we dus niet overdrijven. Als we de PVV groter maken dan ze is, raken we misschien een beetje de weg kwijt.

Jeroen Kormelink

Zoetermeer

Wil je een artikel of brief insturen? Mail naar opinext@nrc.nl