...de Tattoo- pijpjes?

In 1989 introduceerde Douwe Egberts samen met Van Nelle de Tattoo, een pijp die moest zorgen voor een nieuwe manier van pijproken. Zo was het pijpje kleiner en was de tabak in blokjes geperst. Blijkbaar waren mensen onder de indruk van de campagne die zich richtte op de ‘coole’ roker, want er werden meteen 100.000 exemplaren verkocht. Na de eerste nieuwigheid bleven de herhalingsaankopen echter uit. Het pijpje bleek toch niet zo gebruiksvriendelijk: de brandende as viel er regelmatig zomaar uit. De directie van DE wilde niets weten van de problemen met de Tattoo en veranderde niets aan het product. Het pijpje verdween daarna al snel van de markt. Toch leeft de ‘trendy’ pijp nog altijd voort: in de Tupoo-pijp, de iets grotere opvolger van de in stilte verdwenen Tattoo.