'Collectieve wanprestatie' van Feyenoord

Onderwerp/Subject: Feyenoord - Eredivisie Reklame: Club/Team/Country: Feyenoord Seizoen/Season: 2010/2011 FOTO/PHOTO: Feyenoord's coach Mario BEEN (R) with staff. (Photo by PICS UNITED) Trefwoorden/Keywords: $94 ±1277398449040 Photo- & Copyrights © PICS UNITED P.O. Box 7164 - 5605 BE EINDHOVEN (THE NETHERLANDS) Phone +31 (0)40 296 28 00 Fax +31 (0) 40 248 47 43 http://www.pics-united.com e-mail : sales@pics-united.com (If you would like to raise any issues regarding any aspects of products / service of PICS UNITED) or e-mail : sales@pics-united.com ATTENTIE: Publicatie ook bij aanbieding door derden is slechts toegestaan na verkregen toestemming van Pics United. VOLLEDIGE NAAMSVERMELDING IS VERPLICHT! (© PICS UNITED/Naam Fotograaf, zie veld 4 van de bestandsinfo 'credits') ATTENTION: © Pics United. Reproduction/publication of this photo by any parties is only permitted after authorisation is sought and obtained from PICS UNITED- THE NETHERLANDS
Onderwerp/Subject: Feyenoord - Eredivisie Reklame: Club/Team/Country: Feyenoord Seizoen/Season: 2010/2011 FOTO/PHOTO: Feyenoord's coach Mario BEEN (R) with staff. (Photo by PICS UNITED) Trefwoorden/Keywords: $94 ±1277398449040 Photo- & Copyrights © PICS UNITED P.O. Box 7164 - 5605 BE EINDHOVEN (THE NETHERLANDS) Phone +31 (0)40 296 28 00 Fax +31 (0) 40 248 47 43 http://www.pics-united.com e-mail : sales@pics-united.com (If you would like to raise any issues regarding any aspects of products / service of PICS UNITED) or e-mail : sales@pics-united.com ATTENTIE: Publicatie ook bij aanbieding door derden is slechts toegestaan na verkregen toestemming van Pics United. VOLLEDIGE NAAMSVERMELDING IS VERPLICHT! (© PICS UNITED/Naam Fotograaf, zie veld 4 van de bestandsinfo 'credits') ATTENTION: © Pics United. Reproduction/publication of this photo by any parties is only permitted after authorisation is sought and obtained from PICS UNITED- THE NETHERLANDS

Feyenoord heeft gisteren een verrassende 3-2 nederlaag geleden bij stadgenoot Excelsior. In de slotseconde van de blessuretijd maakte Guyon Fernandez het winnende doelpunt. Feyenoord-trainer Mario Been sprak van een „collectieve wanprestatie”.

Been was ontgoocheld door de pijnlijke nederlaag tegen het gepromoveerde Excelsior. „Er ging helemaal niks goed. De opbouw was veel te traag en met het vele balbezit hebben we amper iets gedaan. Daar is geen enkel excuus voor, ook het kunstgrasveld niet. We hebben de doelpunten kinderlijk eenvoudig weggegeven. Het was van onze kant een schandalige vertoning.”

Coach Alex Pastoor had zijn ploeg een spectaculaire zege zien behalen, in een enerverende derby. „In deze wedstrijd hebben we vanuit een goede organisatie frank en vrij gevoetbald, zoals het hoort. We hebben alles gegeven en dat was genoeg voor drie punten.”

Na een half uur opende spits Fernandez op fraaie wijze verdiend de score. De thuisploeg ving Feyenoord goed op en viel aan met verzorgd voetbal. Ron Vlaar kopte uit een hoekschop van Luigi Bruins de gelijkmaker in voor het plichtmatig spelende Feyenoord. Na rust bleef Excelsior fris counteren. Feyenoord ging door met knoeien op het stroeve veld. In de 74ste minuut kwam de ploeg toch op voorsprong, uit een hoekschop van invaller Jerson Cabral. Daan Bovenberg en Noricho Nieveld leken de bal samen in het eigen doel te werken: 1-2. Bovenberg nam revanche met een rake kopbal: 2-2. Fernandez besliste het duel.

Als het aan Been ligt, keert Tim de Cler, die werd gewisseld, niet meer terug bij Feyenoord. „Ik ben klaar met hem”, zei Been. „Ik uitte in mijn bespreking kritiek op de hele ploeg. Meneer De Cler vond het eigenlijk wel lekker gaan. Hij plaatste daarmee zijn eigen ego boven het belang van het elftal. Dat zal ik nooit, van niemand, accepteren.” Been: „Na zijn wissel in de rust is hij boos weggelopen. Van mij mag hij wegblijven, het hele seizoen. Met zo’n instelling hoor je niet thuis bij Feyenoord.” (ANP)