6 redenen om uit te gaan

1 theater

God in Frankrijk

Amsterdam: Martin Luther Kingpark. T/m 22 aug, 19.00, 20.30 & 22.00u. www.deparade.nl

God in Frankrijk van Nathan Vecht met Raymonde de Kuyper en Paul R. Kooij is een komedie over een echtpaar dat vanwege onvrede over de koers in eigen land naar Frankrijk emigreert. Vanuit hun pittoreske woonboerderij gaan beide echtelieden wanhopig op zoek naar een luisterend oor.

2 film

The Joneses

www.nrcnext.nl/bioscoopagenda

De familie Jones lijkt het perfecte gezin. Ze wonen in een kast van een huis, beschikken over genoeg geld en hebben een goede onderlinge verstandhouding. Maar niets is wat het lijkt in schrijver/regisseur Derrick Borte’s debuutfilm The Joneses. Dochter Jenn valt op veel oudere mannen, zoon Mick komt uit de kast en vader Steve moet van zijn vrouw Kate de nacht in een andere kamer doorbrengen. Dan blijkt dat ze helemaal niet zo’n hecht gezin zijn, maar bestaan uit vier uitstekende verkopers die alleen maar doen alsof ze een ideale familie zijn.

3 muziek

Mindfuck Mondays

Den Haag: Café de Vinger. Tijd: 20.00-0.00u. Entree: 2 euro. www.devinger.nl

Elke maandag kun je flink losgaan op vernieuwende en experimentele muziek in undergroundcafé de Vinger. Het thema van vanavond is Narcotic Beats. Line-up: Mouches Volantes, Riven, Mutellat, iPennies vs 0l4f en Capslock.

4 tentoonstelling

Beesten aan Boord

Rotterdam: Maritiem Museum. T/m 5 sept. Museum is t/m 30 aug ook op maandag geopend van 10.00-17.00u. www.maritiemmuseum.nl

De familietentoonstelling Beesten aan Boord laat spelenderwijs zien hoe het vervoer van dieren aan boord van schepen de wereld niet alleen vroeger, maar ook nu nog flink op zijn kop zet. Voor kinderen is er van alles te beleven: ze stappen aan boord en hijsen zelf een varken op de kade, helpen de dieren verzorgen, doen het drollenspel of schuiven in de kombuis aan tafel voor een Dodo-drumstick.

5 klassieke muziek

Amsterdamse Grachtenfestival

Amsterdam: div. locaties. T/m 22 aug. www.grachtenfestival.nl

Het Amsterdamse Grachtenfestival programmeert klassieke muziek op bijzondere locaties in de Amsterdamse binnenstad. Vanavond kun je o.a. naar de opera The Lighthouse in Felix Meritis, naar het Marimbakwartet dat optreedt tussen de collectie scheepsmotoren in Museum Werf ’t Kromhout, of meevaren met een Architectuurrondvaart over het IJ.

6 geluidskunst

Klank als Materie

Amsterdam: Muziekgebouw aan ’t IJ. T/m 12 sept, dagelijks 10.00-20.00u. www.klankkaatser.nl

Klank als materie is een overzichtstentoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk ter ere van zijn 25-jarig jubileum. Bezoekers kunnen elf klanksculpturen zien en beleven, waaronder Van Koolwijks nieuwste werk De Klankkaatser. Deze 10 meter hoge eivormige sculptuur bevat een lichtinstallatie en een geluidmachine en biedt ruimte aan vijf bezoekers tegelijkertijd.