Volgende week in NRC Handelsblad

BMW K 1300 R Acid green metallic/Black satin gloss (06/2010)
BMW K 1300 R Acid green metallic/Black satin gloss (06/2010) an.niedermeyer

Maandag

Donderdag begint het botenevenement Sail in Amsterdam: een lang weekend een grote nautische parade op en rond het IJ. Op de binnenlandpagina een profiel van Sail-directeur Daan Meijer.

Voetbalclub MVV speelde gisteravond de eerste wedstrijd van het nieuwe competitieseizoen, thuis tegen Volendam. Maar nog voor de wedstrijd begon stond de Maastrichtse club al stijf onderaan in de ranglijst, met -8 punten. Strafpunten voor onder andere het niet op tijd bij de KNVB indienen van de begroting. Op de sportpagina een portret van MVV.

Woensdag

Op de filmpagina onder meer een bespreking van de documentaire Benda Bilili van Renaud Barret, over de Congolese band Staff Benda Bilili van dakloze en gehandicapte straatmuzikanten.

Vrijdag

In het Cultureel Supplement schrijft Warna Oosterbaan over ‘de naakte motorfiets’: geen detail van de grillige machinerie van de hedendaagse motor blijft je bespaard.

De bijlage Boeken besteedt aandacht aan het debat in de Verenigde Staten over de geruchtmakende roman Matterhorn van Karl Marlantes over de Vietnamoorlog. Hebben de VS Vietnam eindelijk verwerkt?

Zaterdag

Hoek van Holland, een jaar na de strandrellen. De badplaats staat voor het dilemma of zij moet uitgroeien tot een grote populaire attractie, of dat het kleinschalig moet blijven. In de bijlage Zomer &cetera.