tv-tips

1Puberruil Xtra Dinsdag, Nederland 3, 20.55u.

Twee pubers ruilen een week met elkaar en ‘leven elkaars leven’. In deze Xtra-serie wordt door een Nederlandse puber geruild met een buitenlandse. Een soort reality-tv, maar laat u door dit etiket niet afschrikken. Deze week wisselen Anne uit het centrum van Alkmaar en Patwel uit de getto’s van Nairobi hun leven. Deze zomer al prachtige afleveringen gezien. (Kijk ze terug op puberruil.kro.nl) (Oh, en na Puberruil blijven hangen voor de hilarische comedy Miranda!)

2LLiNKPOP Donderdag, Nederland 3, 20.30u.

Feestend gaan ze het bestel uit, de publieke omroep LLiNK, „met een avond vol goeie muziek en mooie verhalen”. Op deze avond wordt ook de uitslag van de ‘beste-protestsong-allertijden-verkiezing’ bekendgemaakt. Natúúrlijk een verkiezing, welk programma kan tegenwoordig nog zonder? Nu ging het om een keuze uit 100 protestliedjes, van 99 Luftballons (Nena) tot Zwart wit (Frank Boeijen Groep), maar natuurlijk ook Bob Dylan, Joni Mitchell en, ja echt, Kinderen voor Kinderen (zie voor de volledige lijst: llink.nl/llinkpop.). Op 1 september valt het doek voor LLiNK.

3Ik ben nog lang niet dood Donderdag, Ned 2, 23.15u.

In april al uitgezonden (en online te bekijken op ikonrtv.nl) Britse documentaire over een pijnlijk familiedrama. De maakster, Elisabeth Stopford, ontrafelt het geheim in haar familie, nadat oma heeft verteld aan wie ze haar landgoed nalaat.