Regenachtig

Het weekend verloopt regenachtig. Vanaf maandagmiddag komt de zon er af en toe aan te pas, maar ook dan blijven enkele buien mogelijk. Het wisselvallige weer houdt dus onverminderd aan.

Vanmiddag krijgt de zon veel ruimte en is het op een enkele lokale bui na droog. Met een briesje uit noordoostelijke richtingen, kracht 2 tot 3, wordt het 21 graden in het Waddengebied tot plaatselijk 24 in Noord-Brabant en Limburg.

Morgen bepaalt een lagedrukgebied met de kern boven Midden-Duitsland ons weer. Het hieraan gekoppelde regenfront trekt van oost naar west over het land. De neerslag zal buiig van karakter zijn en later op de dag kan het onweren. In veel provincies valt naar verwachting 10 tot 15 millimeter regen. Met een matige, aan de kust vrij krachtige noordelijke wind wordt het hooguit 20 graden.

Maandagochtend trekt de regenzone naar de Noordzee weg en ’s middags komen voorzichtig een paar opklaringen tevoorschijn. De lucht is echter onstabiel van opbouw, zodat er nog een paar losse buien kunnen ontstaan, mogelijk met onweer. De matige wind gaat uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest waaien. Het wordt opnieuw een graad of 20.

Dinsdag, woensdag en donderdag krijgt de zon meer kans, maar daarnaast blijven een paar buien mogelijk. De middagtemperatuur verandert niet veel met maximumwaarden van 20 tot 22 graden.