radio zondag televisie zondag

Great Britain's Rebecca Adlington competes during the women's 800m freestyle qualifications at the European Swimming Championships in Budapest on August 11, 2010. AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU
Great Britain's Rebecca Adlington competes during the women's 800m freestyle qualifications at the European Swimming Championships in Budapest on August 11, 2010. AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU AFP

informatief

Indië-herdenking. Registratie van de jaarlijkse herdenking van het einde van de Japanse bezetting van het toenmalige Nederlands-Indië, bij het Indisch Monument in Den Haag. Aansluitend de documentaire Omdat wij mooi waren van Frank van Osch, over de zogeheten troostmeisjes: vrouwen die door de Japanners tot prostitutie werden gedwongen. Ned. 1, 12.05-15.00u.

Zomergasten. Vierde gast van het interviewprogramma met de door gast gekozen tv-fragmenten is Annet Malherbe (1957). Actrice en toneelspeelster Malherbe speelde onder meer bij theatergezelschappen Baal, Orkater en de Mexicaanse Hond en speelde in bijna alle films van echtgenoot Alex van Warmerdam. Ned. 2, 20.15-23.15u.

Nederlens. Max Christern ontvangt fotografen uit verschillende hoeken en disciplines; gevestigde namen en jong talent.Het Gesprek, 19.45-20.45u.

documentaire

Elvis Presley. Rock-’n-rolllegende Elvis Aaron Presley stierf op 16 augustus 1977. Arte zendt in het kader van zijn sterfdag naast enkele speelfilms een aantal documentaires uit: in de ochtend een documentaire over zijn opkomst in 1956, ’s middags wordt Elvis beschreven door familie, vrienden en tijdgenoten. In de avond volgt een onderzoek naar de betekenis van Las Vegas voor Presley. Arte, 13.00-14.00u; 14.55-19.00u en 21.55-23.25u.

Panorama. Peter Brems en Wim Van den Eynde onderzoeken Belgische antiquairs die in Afghaanse kunstobjecten handelen. Export van antiek in Afghanistan is streng verboden. Toch worden kunstobjecten het land uitgesmokkeld naar het Westen, ook door de Talibaan.Canvas, 20.10-21.00u.

Witch hunter’s bible. Documentaire over de Maleus Maleficarum (‘Heksenhamer’), een handboek voor heksenjagers uit 1486. In de renaissance werden er meer heksen verbrand dan in de middeleeuwen. Een van de oorzaken was dit boek, dat door de uitvinding van de boekdrukkunst in grote oplages kon worden verspreid. National Geographic Channel, 21.00-22.00u.

amusement

Vexed. Eerste aflevering van driedelige komische dramaserie. De twee politierechercheurs Jack en Kate verschillen nogal op persoonlijk als professioneel vlak. Eigenlijk zijn ze het over alles wel oneens. BBC 2, 22.00-23.00u.

Live at the Apollo.Stand-up comedyshow vanuit het Hammersmith Apollo Theatre in Londen. Gastheer Al Murray presenteert Chris Addison en Tim Vine. BBC 1, 23.25-0.10u.

Radio

O.V.T. Met o.a. om 11.05u in de serie De Gouden jaren een registratie van de provocerende gedichten die Gerard van het Reve in 1975 voordroeg tijdens de Nacht van de Poëzie in Kortrijk. Radio 1, 10.04-12.00u.