Kort nieuws Voorpagina

Ross: geen steun van gemeenten aan voetbalclubs

Rotterdam, 14 aug. Gemeenten zouden niet langer financiële steun moeten geven aan clubs in het betaald voetbal. Die steun leidt tot competitievervalsing en oneigenlijk gebruik van belastinggeld. Dat zegt Cleménce Ross, voorzitter van De Graafschap en voormalig CDA-staatssecretaris van Sport, vandaag in een gesprek met deze krant. Pagina 13

Verdachte bekent doden vier baby’s

Nij Beets, 14 aug. Sietske H. heeft bekend de moeder te zijn van de vier dode baby’s die bij haar op zolder lagen. Ze gaf ook toe vier keer zwanger te zijn geweest en ook alle vier de baby’s na de bevalling om het leven te hebben gebracht. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Leeuwarden gisteren laten weten. Pagina 3

Groeiende steun voor actie van CDA

Den Haag, 14 aug. Het manifest van CDA-leden die zich tegen regeringssamenwerking met de PVV uitspreken, is twee dagen na de openbaarmaking door bijna drieduizend mensen ondertekend. Onder hen zijn bijna zeshonderd CDA’ers. Pagina 3

Inburgeren Turken niet verplicht

Rotterdam, 14 aug. Nederland kan Turkse immigranten met een verblijfsvergunning niet verplichten een inburgeringscursus te volgen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam deze week bepaald nadat twee Turken een zaak hadden aangespannen. Pagina 3

Alabama daagt BP voor de rechter

Rotterdam, 14 aug. De Amerikaanse staat Alabama daagt energieconcern BP voor de rechter wegens schade aan de kustlijn en de economie door het olielek. De staat eist een nog onbekend bedrag van BP en andere bedrijven die betrokken zijn bij de olieramp in de Golf van Mexico. Pagina 17

Tele2 moet reclame rectificeren

Rotterdam, 14 aug. Telecommunicatiebedrijf Tele2 heeft op misleidende wijze reclame gemaakt voor zijn abonnement op analoge televisie. Het bedrijf moet advertenties voor de nieuwe dienst rectificeren. Pagina 15