Kort nieuws Sport

WADA wil bij zwemmers ook bloed testen

BOEDAPEST, 14 aug. Het antidopingbureau WADA wil de internationale zwembonden eventueel verplichten voortaan ook bloedcontroles te houden. De organisatie is verbolgen over de lakse houding van de wereldzwembond FINA en Europese bond LEN ten aanzien van het gebruik van epo en aanverwante middelen. Tijdens het WK van 2009 in Rome zijn er al geen tests op deze vorm van doping uitgevoerd en ook nu tijdens de EK in Boedapest hoeven de deelnemers geen bloedmonsters in te leveren. „Wij vinden dat zeer teleurstellend. We dachten dat de zwemsport dit probleem serieuzer zou nemen. We gaan bekijken of we bloedcontroles bij de internationale toernooien verplicht kunnen stellen”, liet algemeen directeur David Howman schriftelijk weten op vragen van de Duitse zender ARD. (ANP)

Gelijkspel MVV bij start eerste divisie

Rotterdam, 14 aug. MVV heeft bij de eerste speelronde in de eerste divisie meteen al twee kostbare punten in het eigen stadion de Geusselt laten liggen. De Limburgse voetbalclub leidde bij de rust tegen FC Volendam met 2-0. In de tweede helft kwamen de bezoekers terug tot 2-2. MVV had de drie punten heel goed kunnen gebruiken. De nieuwe trainer René Trost zag zich door het wanbeleid uit de voorgaande seizoenen geconfronteerd met een begintotaal van -7. (ANP)

Renner Ricco naar Belgische ploeg

BRUSSEL, 14 aug. De Italiaanse wielrenner Riccardo Ricco gaat fietsen voor Quick Step. Hij gaf aan de Belgische formatie de voorkeur boven de Nederlandse ploeg Vacansoleil, die hem ook een aanbieding deed. Ricco heeft voor een jaar getekend. Hij kocht zich vrij bij de kleine Italiaanse ploeg Ceramica Flaminia, omdat hij weer aan grote rondes wil meedoen. Ricco werd tijdens de Ronde van Frankrijk in 2008 betrapt op het gebruik van epo. De renner gaf daarna toe dope te hebben gebruikt. Sinds maart van dit jaar is hij, na een schorsing van 20 maanden, terug in het peloton. (ANP)

Kansloze nederlaag voor cricketers

DUBLIN, 14 aug. Het Nederlands cricketelftal heeft de ‘vierdaagse’ tegen Ierland, onderdeel van de ICC Intercontinental Cup, met één innings en 84 runs verloren. De tweede sessie aan bat werd gisteren geen succes. Nederland, dat woensdag met 188 runs was begonnen, kwam niet verder dan 136 all out. De Ierse bowlers maakten daarmee de gelijkmakende innings overbodig. Zij hadden de wedstrijd al geopend met 408 runs. Het is alweer het vijfde verlies in zes wedstrijden voor de ICC voor Nederland. (ANP)

Coach HSV: ‘Elia blijft in Hamburg’

HAMBURg, 14 aug. Eljero Elia blijft dit seizoen bij Hamburger SV. De coach van de Duitse club Armin Veh heeft dit gisteren gezegd. De Nederlandse international staat na zijn optreden met Oranje bij het WK in Zuid-Afrika bij diverse clubs in de belangstelling. Het Italiaanse Juventus zou 11 miljoen euro voor hem hebben geboden. Elia heeft een contract bij HSV tot medio 2014. (ANP)

Tyson Gay snel op sprint in Londen

LONDEN, 14 aug. Tyson Gay heeft gisteravond tijdens de Diamond Leaguewedstrijd in Londen de 100 meter gewonnen. De Amerikaanse sprinter schitterde zonder de concurrentie van de snelle Jamaicanen Usain Bolt en Asafa Powell met 9,78 seconden. Daarmee verbeterde hij zijn beste seizoensprestatie van 9,82. Met die tijd voerde hij de wereldranglijst aan samen met Powell. (ANP)

Tweede zege Vos in Route de France

SAINT DIE DES VOSGES, 14 aug. Wielrenster Marianne Vos heeft de vijfde etappe van de Route de France féminine gewonnen. De kopvrouw van ‘Nederland Bloeit’ toonde zich in Saint Die des Vosges de snelste van een kopgroep van negen en boekte daarmee haar tweede dagzege in de Franse etappekoers. (ANP)

Beachvolleybalduo in halve eindstrijd

BERLIJN, 14 aug. Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben in Berlijn de halve eindstrijd bereikt van het Europees kampioenschap beachvolleybal. Het Nederlandse duo won in de kwartfinale van de Duitsen Jana Köhler en Julia Sude. Dat vergde drie sets: 21-15, 15-21, 17-15. (ANP)